avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cresterea copilului

Buna ziua ma numesc Madalina sunt insarcinata in 7 luni as dori si eu cateva lamuriri de la dumneavoastra. Contractul vechi de la o pescarie a inceput pe 9-09-2013 si a incetat pe 14-11-2014, iar contractul actual de munca a inceput pe 10-11-2014 problema mea este in cazul in care la contractul vechi de la pescarie in ultimele luni nu au fost achitate darile catre stat ( sanatate somaj etc ) imi poate dauna dosarului de crestere al copilului? Mentionez ca contractul vechi a fost verificat de itm in urma unei reclamatii dar nu s-a verificat si daca au fost platite darile. Eu am semnat lunar statul de plata iar contributiile mi-au fost oprite. In cazul in care nu au platit cum pot proceda ca sa nu imi fie afectat dosarul ptr cresterea copilului ce pot face?Am inteles ca nu se mai poate plati retro activ si pescaria figureaza cu datorii catre stat .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 17 Iunie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si de indemnizatia aferenta acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie pentru a beneficia de CCC.

3. Asadar veti beneficia de CCC chiar daca nu au fost platite contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil madalinaiordanescu madalinaiordanescu Buna ziua, Ma numesc Madalina si as dari sa stiu daca pot beneficia de concediu crestere copil in conditiile in care la 31 aug m-i se incheie contractul de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alina_29 alina_29 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)