Buna ziua ma numesc Madalina sunt insarcinata in 7 luni as dori si eu cateva lamuriri de la dumneavoastra. Contractul vechi de la o pescarie a inceput pe 9-09-2013 si a incetat pe 14-11-2014, iar contractul actual de munca a inceput pe 10-11-2014 problema mea este in cazul in care la contractul vechi de la pescarie in ultimele luni nu au fost achitate darile catre stat ( sanatate somaj etc ) imi poate dauna dosarului de crestere al copilului? Mentionez ca contractul vechi a fost verificat de itm in urma unei reclamatii dar nu s-a verificat si daca au fost platite darile. Eu am semnat lunar statul de plata iar contributiile mi-au fost oprite. In cazul in care nu au platit cum pot proceda ca sa nu imi fie afectat dosarul ptr cresterea copilului ce pot face?Am inteles ca nu se mai poate plati retro activ si pescaria figureaza cu datorii catre stat .Va multumesc
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si de indemnizatia aferenta acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie pentru a beneficia de CCC.
3. Asadar veti beneficia de CCC chiar daca nu au fost platite contributiile.