avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Amortizare auto uzat
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Amortizare auto uzat

SRL platitor de tva.
Microintreprindere -deci impozit 3% pe venit.
Vreau sa achizitionez o masina folosita in scopul utilizarii ei de catre agentii de vanzari .(deci pot deduce amortizare mai mare de 1500/luna-dar oricum eu nu deduc nimic !)
Valoarea ei va fi de ex . 24.000 lei .
Daca ea este veche de 5 ani si 9 luni ,conform certificatului de inmatriculare, o pot amortiza in 3 luni( durata de viata ramasa din 6 ani -maximul de viata conform legi )?
Adica pot calcula o amortizare lunara de 8.000 lei ?
Nu gasesc legea care sa se refere exact la autovehiculele uzate.
Si o pot achizitiona de la o persoana fizica ?
Multumesc !

Cel mai recent răspuns: alexandrina1 , utilizator 09:10, 4 Decembrie 2015
Recomandarea mea este ,fiind microintreprindere sa nu inregistrati amortizarea pe trei luni.Amortizarea este aferenta mijloacelor fixe ,mijloace fixe care trebuie sa aiba o durata de viata mai mare de un an chiar si pentru mijloce fixe uzate.Ca urmare putei sa constituiti o comisie care sa stabilesca durate de viata a masinii care ar putea fi 2,3... pana la durata maxima din catalog, fapt ce v-ar avantaja in situatia trecerii la impozit pe profit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturism oroszstefanpfa oroszstefanpfa Conform ordonantei comentata pe site maxim deductibil pe luna sunt 1500 roni. Inmultind 12 luni cu 6 ani rezulta 108000 roni, cca 25000 euro. Dar tot pe site ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Subventie primita pe un srl-d skydegirl skydegirl Am primit o subventie nerambursabila pe un SRL-D in valoare de 44000 lei.S-au achizitionat in luna august 2011 mai multe utilaje pt producerea de albume ... (vezi toată discuția)