avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim in perioada de proba

intrebare: un sofer delegat in strainatate, fiind in perioada de proba angajatorul doreste incetarea contractului in perioada de proba dar soferul s-a imbolnavit si a ajuns in spital in tara unde a fost delegat mai poate angajatorul sa-i inceteze contractul cu toate ca angajatul este in perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 18 Iunie 2015
Incetarea c.i.m. in perioada de proba nu face parte din situatiile prevazute de art.60 alin.1 C.mun.

Insa, in opinia mea, vor fi incidente prevederile art.49 alin.6 C.mun., si anume : In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - desfiintare loc de munca dupa suspendare cim 1 an ionu roman ionu roman Este posibila desfiintarea locului de munca, si implicit, concedierea persoanei carei i s-a aprobat suspendarea CIM -ului pentru interese personale pentru o ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba se prelungeste daca ai concediu medical in acea perioada silviaaaaa silviaaaaa Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu cim nedeterminat si in ultima saptamana inainte de sfarsitul perioadei de proba am avut 10 zile de concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dana manea dana manea am delegat o persoana la un alt compartiment din cadrul aceleasi unitati, 2 luni. in prima zi de delegare a intrat in concediu de odihna o saptamana, dupa o ... (vezi toată discuția)