avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lesire din indiviziune
Discuție deschisă în Executare silită

lesire din indiviziune

Bună ziua.In urma unei sentinte judecatoresti mi s/a atribuit intregul imobil cu obligatia la plata unei sulte impotriva dorinței mele.Deoarece evaluatorul a supraevaluat imobilul iar plata acestuia mi s/a introdus in cheltuielile de judectă numai mie nu si reclamantului, m-am hotarât sâ nu platesc(consider că evaluarea deși cerută de reclamant este in acest caz in interesul amândurora) . Ce se poate intâmpla după executarea silită, daca imobilul nu se vinde?Trece in totalitate in proprietatea creditorului? Devine el în acest caz debitorul fiind obligat la plata unei sulte catre mine? Dacă da ,care este valoarea acesteia? Dacă actualul debitor solicită executarea silită, cine plateste executorul?Poate el să/si recupereze sulta prin alte metode?Care sunt aceste?Mentionez că eu am primit acest imobil (1/2) prin act de donație de la tatăl meu cind nu eram căsătorită.Imi poate executa bunurile dobândite după căsătorie sau cele dinainte de casatorie dar in care sunt coproprietar?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 13:34, 18 Iunie 2015
Cred ca va aflati intr-o mare eroare.
Daca nu platiti sulta veti fi executata silit pentru stingerea acestei datorii, imobilul atribuit urmand sa fie vandut iar din pretul obtinut va fi indestulat creditorul, dvs reveninduva restul.
Onorariul executorului judecatoresc, precum si celelalte cheltuieli ce se vor face in dsarul de executare silita vor fi avansatede creditor dar vor fi recuperate de la dvs.
Daca nu se poate vinde imobilul in discutie, creditorul se poate indrepta impotriva oricaror bunuri din patrimoniul dvs pana la stingerea datoriei.
In niciun caz imobilul nu va fi atribuit creditorului cu obligatia acestuia de a va acorda sulta.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
Francisc Gerber, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul achita sulta sotului fara titlu executoriu dandanaua dandanaua Prin hotarare judecatoreasca, imobilul apartinand sotilor a fost partajat, atribuindu-se sotului debitor I.M., care a fost obligat la sulta catre celalalt sot, ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns tatiana28 tatiana28 Am o hotarare judecatoreasca din februarie 2008 prin care mi s-a atribuit imobilul cu obligatia de a plati sulta .Creditorul face cerere de executare silita in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mihaikkkkk mihaikkkkk daca in urma partajului reclamanta a obtinut jumatate din bunul imobil cifrat la 14000 EURO REPREZENTAND SULTA pe care eu as putea sa io dau reclamantei doar ... (vezi toată discuția)