Am un pfa infiintat in Constanta, cod CAEN 7112, calcularea impozitului in mod real, urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu o societate care doreste sa-i tai factura lunar de 3300 Ron.
Mentionez ca nu sunt angajat cu CIM in alta parte si sunt obligat sa platesc si CAS-ul.
Dand la o parte din acesti bani toate taxele catre stat si anume (CAS 26.3%, CASS 5.5%, impozit pe profit 16%) cu cati bani raman lunar din cei 3300 RON?
Buna ziua..in primul rand, impozitul il veti plati trimestrial, nu lunar.
In al doilea rand, impozitul se plateste pe venitul net ( brut minus cheltuieli deductibile).
Presupunand ca nu aveti cheltuieli deductibile, ca o medie anuala totusi, veti ramane cu 1722,6 lei pe luna.
Revin cu o intrebare: PFA-ul a fost infiintat in Ianuarie 2014 -venitul se determina pe sistem real. Vreau sa schimb obiectul principal de activitate in 4329 (Alte lucrari de instalatii pentru constructii- am diploma de inginer constructii civile). Acest obiect de activitate este trecut in lista cu norme de venit
Doresc sa stiu daca se poate realiza aceasta modificare sistem real-norma de venit in cursul anului ,implicit cand va avea efect din punct de vedere al platilor catre stat acest lucru? (trebuie sa astept sfarsitul anului sau are efect imediat in urma cererilor/declaratiilor in cauza)
Multumesc!