avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, masa succesorala

A decedat tatal. suntem 2 surori si mama ca mostenitori. Intrebarea este daca un imobil construit in totalitate din banii parintilor, intabulat pe sora mea, poate fi trecut la succesiune, deoarece consider ca am dreptul si eu la cota legala din acesta.
Sora trebuia sa-i ingrijeasca pe parinti, dar nu a fost nici macar la inmormantarea tatalui.
Nu exista contract de intretinere.
Nu exista testament.
Este posibil sa obtin cota parte legala din acel imobil?
Cum trebuie procedat?
Se poate la notar sau trebuie actiune in instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marymary , utilizator 14:18, 18 Iunie 2015
In principiu, aveti dreptul in calitate de descendent.Nu am inteles in ce calitate si in baza carui act a intabulat sora dvs.imobilul.Este vorba de un contract de intretinere?Dati detalii.
Nu exista contract de intretinere, din cate stiu.
Parintii mei au investit toti banii lor in acest imobil la Cluj, posibil facand achizitiile de materiale in numele surorii mele. Posibil ca parintii mei nu apar nicaieri in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenire Adrianaeu Adrianaeu Buna ziua , domnule avocat am o nelamurire privind situatia urmatoare : Parintii mei in timpul vietii au facut un act de intretinere uneia dintre surorile mele ... (vezi toată discuția)