avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit masina

Buna ziua, sunt nou pe forum, tin sa va multumesc pentru sfaturile acordate pe acest forum, mi-au fost de ajutor in multe cazuri. Va expun urmatoarea problema, in speranta ca ma puteti ajuta:

Mamei mele i-a fost instituita o poprire de catre ANAF pe pensie, in urma neplatii impozitului pe o masina. Aceasta masina era pe numele tatalui meu, care a decedat, mostenirea nefiind dezbatuta, avand in vedere ca pasivul depasea activul. Noi nu am stiut nicio clipa de existenta acestei masini si de faptul ca ea inca apartine si in momentul de fata tatalui meu, desi acesta a decedat de peste 5 ani. Suma datorata este in jur de 40.000 lei. Ce se poate face in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Liviu8989 , utilizator 22:05, 18 Iunie 2015
Cum nu ati avut cunostiinta de existenta bunului mobil?
de la decesul tatalui,anual ,prin impunerea obligatiilor fiscale nu a fost comunicat debitul reprezentat de neplata impozit bun mobil?
Concret ,care este statutul masinii,in posesia cui se afla aceasta ?
Desfasurati demersuri pentru dezbatere succesiune
In baza certificatului de mostenitor,urmeaza sa solicitati clarificarea statutului masinii,eventual sa solicitati radierea din evidenta fiscala
Urgentati procedura de clarificare statut masina,pentru a clarifica situatia la autoritatea fiscala,pentru a nu ajunge sa fiti executat silit
Succes !
Nu mi-a fost comunicat niciun debit referitor la neplata acelui impozit. Masina mai mult ca sigur este scoasa din circulatie, am fost la politie sa intreb si mi-au zis ca nu are facuta nicio revizie, itp etc. poate sa fie si casata masina, in momentul de fata nu stiu unde se afla fizic aceasta masina, nu am vazut-o niciodata.

Daca dezbat succesiunea e posibil sa preiau si alte datorii si nu doresc acest lucru. Din moment ce nu am preluat nicio mostenire de la tatal meu, de ce trebuie sa platesc acest impozit ? Masina nu intra in proprietatea statului ?

Din ce am inteles de la politie, sunt mai multe cazuri asemanatoare.

Si inca 1 intrebare : Pot fi urmarite silit/poprite si alte bunuri ale mamei mele ?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
Liviu8989, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului unui mijloc de transport al unei persoane decedate Andrei_Manolache Andrei_Manolache Buna seara! am un automobil care este inmatriculat pe numele tatalui meu care este decedat de 12 ani, actele masinii nu au fost schimbate dupa succesiune, ... (vezi toată discuția)
Mașini radiate Maracineanu Bogdan Maracineanu Bogdan Bună ziua, acum câteva zile m-am trezit cu un plic la poștă în care sunt înștiințat că am de plată impozitul pe 2 ani pentru 2 mașini a căror ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, mostenitor legal decedat RoxM RoxM Buna ziua! As dori o clarificare a urmatoarei situatii: pe data de 9 februarie 2014 bunicul meu (tatal mamei mele) a decedat. Mama era copil unic. Pe 2 ... (vezi toată discuția)