avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU MATERNAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU MATERNAL

Buna ziua. Lucrez de 2 ani la un magazin ca gestionar. Mama mea s-a imbolnavit de neoplasm pulmonar din martie 2015.pana in mai a stat tatal meu cu ea dupa care a mers la servici . Din 18 mai eu mi -am luat concediu de odihna,dupa care vroiam sa imi iau concediu fara plata o luna de zile.mentionez ca sunt insarcinata in 3 luni. Ieri a venit cineva la mine de la servici si mi-a adus o hartie prin care mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a desfacut contractul de munca cu data de 18 mai.
Ce pot face in cazul asta? Voi mai primi maternal/?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:43, 19 Iunie 2015
Cu ce articol v-a incetat raportul de munca ?

Ati primit vreo decizie in acest sens?
DA , AM PRIMIT O DECIZIE IN CARE SE SPUNE:""CU DATA DE 18. 05. 2015 SE SUSPENDA CONTRACTUL DE MUNCA CONF.ART 54 DIN CODUL MUNCII.''....SE POATE PREZENTA LA TRIBUNAL IN 30 DE ZILE. PAI AM INTELES CA MA POT PREZENTA LA TRIBUNAL DAR AU TRECUT CELE 30 DE ZILE
C.i.m. nu a incetat , ci a fost suspendat pentru CFP.

Cine a solicitat concediu fara plata (CFP) ?
Eu am solicitat,deoarece nu am avut cu cine o lasa pe mama.am crezut ca pot sta in concediu fara plata pana cand voi face4 luni de sarcina ,apoi o luna isi lua tata fara plata si de la 6 luni intram poate in prenatal.mama mea e paralizata pe partea stanga si trebuie sa stea cineva cu ea. Ce mai pot face acum?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu aveti ce sa faceti intrucat c.i.m. este suspendat , nu incetat.

Cand terminati CFP va veti relua activitatea la acel angajator. Aveti grija ca , CFP afecteaza dreptul de a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.

p.s.
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Este foarte greu de citit si este o incalcare a Regulamentului acestui Forum.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim crestere copil Maria_S44 Maria_S44 Buna ziua, am si eu o problema: o angajata s-a aflat in ingrijire copil pana la sfarsitul anului trecut, cu 2 zile inainte sa trebuiasca sa se intoarca la ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului angelica82 angelica82 Buna seara, De la 01-12-2012 lucrez la o firma, cu contract determinat pe o perioada de 12 luni. In luna februarie am semant,la cererea angajatorului, o ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ionela11 ionela11 Buna ziua, Avem un salariat care are CIM de la 01.05.2022 si a spus ca i sa imbolnavit copilul si nu poate venii 5 zile la munca.....ii putem suspenda ... (vezi toată discuția)