avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis si amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis si amenda administrativa

Buna ziua ,

In urma cu 3 ani de zile am condus masina fara permis cu cateva zile inainte sa sustin examenul auto .Am primit o amenda administrativa in valoare de 1000 de lei .Intrebarea mea este daca se poate esalona amenda si interdictia din baza de date a politiei de a sustine examenul auto va fi ridicata inainte de a plati amenda administrativa .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:04, 1 Iulie 2015
Sigur este amenda administrativa si nu amenda penala?
Da aveam scoala de soferi facuta ,am condus in jur de 300 de metri pe un drum de tara .
Daca este administrativa atunci politia nu are de ce sa interzica sustinerea examenului.
Nu se accepta esalonarea platii amenzii iar daca nu o platiti aceasta va fi trimisa la fisc si va apare odata cu impozitele.

In schimb, daca este amenda penala nu veti putea sustine examenul decat dupa 6 luni de la data achitarii amenzii.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
Multumesc pt raspuns ,inca o intrebare pe comunicare scrie ca trebuiesc aduse chitantele plati la grefa parchetului pentru inchiderea dosarului ,exista vreo problema daca dosarul ramane deschis sau care sunt consecintele .
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
Daniel22F, utilizator
Daca nu ai platit amenda administrativa in termenul fixat prin ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarirea penala, a fost inaintata la Primaria unde aveai domiciliul, pentru a fi luata in debit de catre biroul taxe si impozite. Se prescrie in 5 ani conform Codului Fiscal, dar poate fi platita si-n transe, dupa fiecare plata fiind intrerupt si prelungit termenul de executare. Primaria te poate executa oricand, daca esti sovabil si vei plati si cheltuielie de executare.Asa ca e recomandat sa platesti cat mai repede. Nu mai e nevoie sa trimiti chitanta la grefa Parchetului daca ai fost luat in debit la Primarie.

Alte discuții în legătură

Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile de judecată. când pot susține examenul pentru pentru permis? sosoZup sosoZup Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Conducerea unei motociclete fara permis dar fiind la scoala si dobandindu-l imediat dupa savarsirea faptei kiki007 kiki007 buna AM CONDUS O MOTOCICLETA FARA A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE SI AM FOST PRINS IN URMA CAREIA MI SA INTOCMIT DOSAR PENAL(IN MOMENTUL SAVARSIRII INFRACTIUNI ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)