avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis si amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis si amenda administrativa

Buna ziua ,

In urma cu 3 ani de zile am condus masina fara permis cu cateva zile inainte sa sustin examenul auto .Am primit o amenda administrativa in valoare de 1000 de lei .Intrebarea mea este daca se poate esalona amenda si interdictia din baza de date a politiei de a sustine examenul auto va fi ridicata inainte de a plati amenda administrativa .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:04, 1 Iulie 2015
Buna ziua ,
Am fost astazi la cei de la DRPCIV Iasi si mi-au zis ca pot sustine din nou examenul pt permis dupa 6 luni dupa ce platesc amenda ,totodata mi-a zis ca nu este nici o diferenta intre amenda cu caracter administratv si cea penala ce as putea face in acest caz .
Multumesc anticpat .
Cu ordonanta procurorului si dovada fara drept de circulatie trebuia sa mergeti sa va ridicati permisul.
Permisul dvs nu este anulat, doar in urma condamnarii la amenda penala de catre instanta de judecata se anula permisul, din cate inteleg, in cazul dvs procurorul a dispus amenda administrativa.
Buna ziua ,
Eu am fost oprit pentru conducere fara permis nu am avut permis inainte de asta ,acum imi doresc sa dau de permis dar nu imi este permis conform domnisoarei de la DRPCIV decat dupa 6 luni dupa ce platesc amenda administrativa .De 3 ani de zile imi este suspendat acest drept 2 ani de zile a stat pe biroul politiei si 1 an la parchet .Prin urmare conform legi daca am primit o amenda administrativa pot sustine examenul auto fara a astepta un anumit termen si fara sa o platesc integral astazi ?
Va multumesc
Acum am inteles situatia dvs.
Eu zic ca nu are nici o legatura amenda administrativa cu sustinerea examenului auto.
Confunda amenda administrativa cu amenda penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile de judecată. când pot susține examenul pentru pentru permis? sosoZup sosoZup Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Conducerea unei motociclete fara permis dar fiind la scoala si dobandindu-l imediat dupa savarsirea faptei kiki007 kiki007 buna AM CONDUS O MOTOCICLETA FARA A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE SI AM FOST PRINS IN URMA CAREIA MI SA INTOCMIT DOSAR PENAL(IN MOMENTUL SAVARSIRII INFRACTIUNI ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)