avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare act de vanzare cumparare

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Cum si de unde pot recupera un act de vanzare -cumparare care s-a intocmit acum vreo 50 de ani dar care din pacate nu se mai gaseste a fost pierdut.?Mai exact,bunicul meu impreuna cu alti cumparatori au cumparat un teren de la o persoana.Problema e ca nu stiu daca numele vanzatorului e real sau daca era doar un pseudonim.Din pacate nu prea am pe cine sa mai intreb...Nu stiu nici anul intocmirii actului...Stiu ca au fost mai multi cumparatori al acelui teren dar ca actul s-a pierdut.Se mai gaseste undeva acel act?Unde se intocmeau actele de genul acesta acum 50 de ani?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 16:32, 8 Iulie 2009
Poate ar fi util un Istoric de rol de la Directia Taxe si impozite?In acest act vi se va spune istoricul acestui teren, proprietarii pe care i-a avut, si de cand pana cand...
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
doina_manuela, utilizator
Mai intai trebuie sa va adresati Arhivei notariale din raza judetului respectiv, cu rugamintea sa va caute actul pe o perioada de 3-4 ani.Ceea ce este mai greu este faptul ca registrele de acte autentice se tin in ordinea vanzatorului( donatorului ) etc.Daca actul s-a inregistrat ianinte de anul 1970,poate trebuie sa va adresati si Arhivelor Nationale din judetul respectiv , dar evident trebuie sa furnizati date cat mai exacte, altfel vi se va raspunde ca actul respectiv nu poate fi identificat.La Arhive va puteti face si un permis in care sa solicitati dvs sa cautati personal in opisele alfabetice ,actul dupa numele bunicului dvs.Asta presupune sa luati opisul fila cu fila si sa va uitati la persoana cumparatorului.In speranta ca v-am ajutat mult succes.
Ideea cu Arhiva naationala din judet nu e rea, si pentru asta va multumesc.Insa daca nu stiu anul exact cand s-a facut tranzactia....?
Imi raspunde cineva,va rog?
Incercati sa luati legatura chiar cu vecii terenului si verificati in actele lor de la cine au cumparat si in actele vechi de proprietate adica ale celor ce au vadut pentru a fala de la cine au cumparat poate asa veti gasi un nume comun.
In primul rand incercati sa obtineti un istoric de rol fiscal de la Primaria Directia taxe si impozite. De aici va rezulta cu certitudine cine care au fost poprietarii terenului si in ce perioada.
In doile rand trebuie sa mergeti la Arhivele Nationale si sa solicitati de acoloo copie de pe contractul de vanzare-cumparare. In urma cu 50 de ani era notariatul de stat iar toate documentatia se afla la arhivele nationala.

Alte discuții în legătură

Mostenire nerecuperata alexis45 alexis45 Povestea incepe in 1916 cand decedeaza strabunicul meu si lasa mostenire un teren de 2400mp in orasul Baicoi Prahova la 6 descendenti.Eu ii mostenesc pe 2 ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare pisica300 pisica300 Buna ziua ! Strabunicul meu a cumparat 2 case . Dar nu stiu cine a fost vanzatorul. Imi trebuie aceste acte, dar Arhivele Nationale au inventariat actele doar ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)