avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare act de vanzare cumparare

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Cum si de unde pot recupera un act de vanzare -cumparare care s-a intocmit acum vreo 50 de ani dar care din pacate nu se mai gaseste a fost pierdut.?Mai exact,bunicul meu impreuna cu alti cumparatori au cumparat un teren de la o persoana.Problema e ca nu stiu daca numele vanzatorului e real sau daca era doar un pseudonim.Din pacate nu prea am pe cine sa mai intreb...Nu stiu nici anul intocmirii actului...Stiu ca au fost mai multi cumparatori al acelui teren dar ca actul s-a pierdut.Se mai gaseste undeva acel act?Unde se intocmeau actele de genul acesta acum 50 de ani?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 16:32, 8 Iulie 2009
ladyy2 a scris:

Imi raspunde cineva,va rog?

Pe pagina 1 vi s-au dat cateva indrumari unde va va adresati. Considerati ca mai pot fi si alte variante? Se desprind 2 etape:
1)Istoric de rol, ca sa aflati de la cine a fost cumparat terenul, si mai ales anul.
2)Cerere la arhive pentru copia actului respectiv.
Nu trebuie anul exact, ci solicitati intre anul19.. si 19.. , cu aproximatie cand credeti ca s-ar fi putut incheia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nerecuperata alexis45 alexis45 Povestea incepe in 1916 cand decedeaza strabunicul meu si lasa mostenire un teren de 2400mp in orasul Baicoi Prahova la 6 descendenti.Eu ii mostenesc pe 2 ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare pisica300 pisica300 Buna ziua ! Strabunicul meu a cumparat 2 case . Dar nu stiu cine a fost vanzatorul. Imi trebuie aceste acte, dar Arhivele Nationale au inventariat actele doar ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)