avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce spune noul cod penal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce spune noul cod penal?

Buna seara! Doresc sa ma ajutati intr-o problema.
Un adult casatorit si cu copil intretine relatii sexuale cu o tanara de 16 ani jumatate, tipul nu este divortat..dar spune ca isi va rezolva aceasta problema.Eu fac parte din familia fetei.Ideea este urmatoarea, ea a fugit cu el de acasa, si cu ajutorul politiei a revenit acasa.Dar ne ameninta ca noi nu ii putem desparti si ca vor face mai rau! Ce putem face in privinta asta? El afirma ca nu putem face nimic, si este foarte sigur pe el, ea cat a fost cu el si cand am vorbit cu ea acasa,totul s-a intamplat doar ascultati de el, orice miscam ea se duce repede si spune sau pana sa ne prindem noi eram deja ascultati. Au fost inclusiv la politie numai dupa ce a fost invitat telefonic individul..sa dea o declaratie ca a fugit de acasa de buna voie.Desi declaratiile lor nu se pupau. Vreau aspect legal.Stiu ca vor fi opinii sa ii lasam in pace..dar care parinte si-ar lasa copilul in aceasta situatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: conico , utilizator 13:10, 21 Iunie 2015
Buna ziua!

Eu nu vad nicio fapta penala aici...Doar seductie...daca i-a promis ca o ia de nevasta pe minora pentru a avea relatii sexuale cu ea.

Cu stima.
Va multumesc!
Cam asa ma gandeam si eu, normal ca asta ia promis ca divorteaza, ca o va ajuta si va fi alaturi de ea!Acum nu stiu exact cuvintele daca au fost ca te iau de nevasta ca la romi sa ma scuzati..nu prea exista casatorii, cu cealalta s-a casatorit gravida fiind, si daca voia sa divorteze o facea de anul trecut de cand sustine el ca au relatie, desi la cat de razvratita este ea in momentele acestea..probabil este prea sigura ca asta se va si intampla. Stiu ca ideal ar fi sa realizeze ea ce se intampla...dar....totul a fost premeditat caci el a citit codul penal...o lua de la scoala, o plimba asta nu la seductie intra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se declara intretinerea de relatii sexuale cu o minora? OVYBUB OVYBUB Buna ziua, Prietenul meu a intretinut relatii sexuale cu o minora, ea are 16 ani si 4 luni si el 24 ani. Dupa o luna ce s-au despartit ea il ameninta ca se ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am ADRIAN21 ADRIAN21 Am stat 2 zile cu o fata de etnie roma in varsta de 15 ani , eu 22 roman, intre noi nu a fost decat sarutari.Parintii ei ma ameninta ca daca nu o iau de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog frumos am.o intrebare am 21 de ani si am avut ... Beni25 Beni25 Buna ziua va rog frumos am.o intrebare am 21 de ani si am avut relati sexuale cu o fata de 14 ani eu sunt cu ia impreuna am 2 copi cu ia acum are varsta de 16 ... (vezi toată discuția)