avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul iubit imi scrie de o luna si nu pot scapa de el.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul iubit imi scrie de o luna si nu pot scapa de el.

Dupa o relatie tumultoasa de aproape trei ani am hotarat sa pun punct acesteia, insa fostul iubit nu poate accepta asta si de mai bine de o luna imi scrie foarte multe mesaje pe zi, mai mult a inceput sa caute impacare cu mine si sa vorbeasca cu sora mea care i spune si ea la nesfarsit ca nu ne mai impacam, a fost si la mama acasa care de asemenea nu este de acord si i-a spus acest lucru. El imi trimitea mesaje ca se sinucide daca nu ne impacam, familia lui insa nu prea am vazut sa reactioneze atunci cand am anuntat acest lucru, ba mai mult a aruncat vina pe mine si sa ma descurc eu cu asta. Eu l-am blocat pe telefon pe retelele de socializare astfel incat sa nu ma mai bulverseze, eu fiind in sesiune si pentru a nu ma mai deranja deoarece ne-am despartit. Precizez ca nu a existat nici un sms prin care sa ma ameninte, insa acum imi trimite sms-uri ca ma asteapta acasa in fata scari sa vorbim ( eu fiind studenta in alta parte). Am auzit multe cazuri de genu in care situatia nu s-a terminat bine. Pana sa nu ma duc acasa eram calma insa acum ca stiu ca ma duc peste cateva zile imi e frica ca aceasta situatie abuziva sa nu degenereze in acte de violenta, hartuire sau ce poate urma. Atat eu cat si familia mea credem ca fostul a facut o obseie pentru mine si nu ne este deloc confortabila stuatia. Intrebarea mea este ce a putea face? M-am documentat putin si am inteles ca un ordin de restrictie nu as putea obtine daca nu exista fapte penale de lovire sau alte vatamari. Atunci cum ma protejez de el? Ce fac sa nu degenereze situatia si sa il calmez?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:31, 20 Iunie 2015
Depuneti o sesizare la politie pentru hartuire, politia va efectua cercetari, il vor lua la intrebari si poate va intelege ca trebuie sa se potoleasca si sa isi vada de viata.
Daca va asteapta sau incearca sa va contacteze il anuntati ca ati depus sesizare la politie si ca veti suna la 112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire, ordin de restrictie amdbuc amdbuc Buna ziua, In urma cu mai mult de o luna am incheiat relatia de un an si 3 luni cu fostul meu prieten. Foarte deranjat de decizia mea, care de altfel a fost ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintata si agresata verbal bella19 bella19 Buna , de mai bine de o luna sunt amenintata de un baiat ca se sinucide sau fuge de acasa , razbunari etc. chestii copilaresti . De o saptamana am evitat orice ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . acum o saptamana am plecat de acasa in alt judet ... ElllaTudor ElllaTudor Buna ziua . Acum o saptamana am plecat de acasa in alt judet ,parasindu-mi iubitul. El impreuna cu familia mea m-au dat disparuta la politie .Le-am dat ... (vezi toată discuția)