avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei de intretinere

buna ziua.scriu in numele unei prietene ,car e nu are acces la internet cu urmatoarea problema.fostul ei sot,nu a mai platit de 3 luni pensia alimentara,ptr cei 3 copii.am inteles ca ea trebuie sa faca o reclamatie la politie .la care circa de politie?
la cea care este arondata ea?
sau el?
mentionez ca ei se afla in orase diferite.si as avea o rugaminte,poate cineva sa imi trimita un fel de ciorna,c-am cum ar trebui intocmita reclamatia
.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 36sorin , utilizator 16:15, 6 Iulie 2009
Dn cate stiu trebuie sa faceti o notificare scrisa catre institutia unde lucreaza .....si catre fostul sot o somatie de plata.In caz contrar , actionati in instanta.
Mult succes,
Prietena dvs. sa faca o plangere la sectia de Politie , unde este arondata, pentru infractiunea de abandon de familie.
plangerea o depuneti la organele de politie de la domiciul paratului sau la parchet, pentru infractiunea de abandon de familie.



Parchetul de pe langa Judecatoria .......................

DOMNULE PRIM PROCUROR,


Subsemnata ..............................., cu domiciliul in ................, str. .............., nr ........., sect ........., formulez prezenta

PLANGERE PENALA


impotriva numitului ...................., fiul lui ......... si .............., nascut la data de xx.xx.xxxx in .............., str ........................, nr .........., solicitandu-se ca in urma cercetarilor sa se constate ca acesta se face vinovat de infractiunea de abandon de familiei, prevazuta si sanctionata de art. 305 C.o, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere a minorei .....................




.... (detalii cote si plati, mentiuni tipuri probe si motivare in drept)

Va multumesc

................
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
nu neaparat la domiciliul paratului, poate sa faca palngerea si la sectia de Politie , in raza careia este arondata reclamanta
Cu siguranta plingerea se depune la organele de pe raza careia locuieste sau i-si are domiciliul reclamantul.Competenta de solutinare revine in primul rind organelor de politie care dupa terminarea cercetarilor inainteaza dosarul la parchwet cu solutia corespunzatoare...:)

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara!! viarelly viarelly cum e modelul de plangere penala pentru neplata pensiei alimentare timp de un an?? si unde o fac?? la politie sau la tribunal?? (vezi toată discuția)
Abandon de familie marilena37 marilena37 Tatl nu a mai platit copilului pensia de intretinere de doua luni, pe motiv ca nu lucreaza (a demisionat de la ultimul loc de munca) si nu primeste nici ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala alina_konya alina_konya Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti si mie sau sa imi trimiteti un exemplar de plangere penala impreuna cu actele necesare pentru neplata pensiei ... (vezi toată discuția)