avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatiile de proprietari trebuie sa respecte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatiile de proprietari trebuie sa respecte regulile de protectie a consumatorului?

Buna ziua.

As vrea sa stiu in primul rand daca asociatiilor de proprietari li se aplica prevederile ordonantei 21/1992 si ordinul ANPC 92/2007.
Mentionez ca la noi s-a constituit o asociatie de proprietari care nu a comunicat nici un statut, nici o hotarare a adunarii generale, nici termeni de contract cu furnizorii de utilitati, nimic referitor la penalitati.
In cazul meu, refuza sa le scada pe fiicele mele de la plata cheltuielilor pe perioada studiilor si pretind penalitati al carui procent nu a fost comunicat in nici un fel.
Pot sa fac ceva in privinta asta?
Ii pot reclama la Protectia consumatorului?
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 14:35, 6 Iulie 2009
de curiozitate ... cite luni aveti restanta ? ati primit vreo somatie de plata a restantelor ?

PS postarea consecutiva a mesajelor este interzisa pe forum. folositi functia de editare.
scarlet a scris:
Pai nu sunt prestatori de servicii, fiind intermediari intre furnizori si persoana fizica? Chiar in legea 230/2007 scrie ca sunt intermediari

Asta nu are nicio legatura cu calitatea de comerciant. Furnizorii sunt comercianti si fata de ei asociatia in sine e un consumator.

Intr-adevar, postarea de mesaje consecutive este interzisa.
Pentru a avea un avantaj in instanta platiti acele cheltuieli care nu tin de numarul de persoane si nu le platiti pe cele pe care le contestati. Depuneti in instanta si copii dupa solicitarile de scoatere de la intretinere si de contestare a sumelor respective si eventualele raspusuri ale asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la asociatie de locatari la asociatie de proprietari 4ltair 4ltair Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Date de intrare: - sunt nou proprietar de apartament intr-un imobil - imobilul ... (vezi toată discuția)
10 zile termen de plata? wasd123 wasd123 As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe ... (vezi toată discuția)
Administrator de bloc George61 George61 fac parte dintr-o comunitate mica, mai exact un orasel de provincie. de curand s-au infiintat administratiile de locatari sau proprietari. am o nelamurire: ... (vezi toată discuția)