avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiuni mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiuni mostenite

Buna ziua

Va rog sa imi spuneti si mie daca pot valorifica 25 de actiuni mostenite de la bunicii mei.
Mentionez ca suma investita in aceste actiuni in anul 1996 conform certificatului de actionar este de 1.000.000 lei.

Compania de la care au fost achizitionate actiunile in 1996 functioneaza si acum..am facut verificarile si la registrul comertului.

Cum pot valorifica actiunile si care ar fi valoarea lor actuala daca in 1996 au fost achizitionate cu 1.000.000 lei conform certificatului de actionar?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:28, 21 Iunie 2015
Valoarea lor nu poate fi estimata, in primul rand pentru ca s-a facut schimbarea leului, a intervenit inflatia si, nu in cele din urma ele au fost poate tranzactionate la bursa.

Daca societatea emitenta mai exista, luati legatura cu biroul lor pentru actionariat de la sediu (cautati nr. telefon, email) si vedeti ce va spun ei.
In cazul ca se tranzactioneaza la bursa, trebuie sa mergeti la Depozitarul Central cu actul de mostenitor sa vi le treaca pe numele dv. si apoi luati legatura cu o societate de brokeraj ca sa le puteti vinde, in cazul in care merita valoarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar comcereal timisora - titular decedat domni56 domni56 Buna ziua, Am descoperit acasa 4 certificate de actionar din anul 1996. Trei titulari (membrii ai familiei mele) au decedat. Trei certificate (ale ... (vezi toată discuția)
Actiuni fostul peco ayan71 ayan71 am actiuni la fostul peco din 1996 .Maisunt valabile daca da care este valoarea unei actiuni.Vreau sa le vand (vezi toată discuția)