Va rog sa imi spuneti si mie daca pot valorifica 25 de actiuni mostenite de la bunicii mei.
Mentionez ca suma investita in aceste actiuni in anul 1996 conform certificatului de actionar este de 1.000.000 lei.
Compania de la care au fost achizitionate actiunile in 1996 functioneaza si acum..am facut verificarile si la registrul comertului.
Cum pot valorifica actiunile si care ar fi valoarea lor actuala daca in 1996 au fost achizitionate cu 1.000.000 lei conform certificatului de actionar?
Valoarea lor nu poate fi estimata, in primul rand pentru ca s-a facut schimbarea leului, a intervenit inflatia si, nu in cele din urma ele au fost poate tranzactionate la bursa.
Daca societatea emitenta mai exista, luati legatura cu biroul lor pentru actionariat de la sediu (cautati nr. telefon, email) si vedeti ce va spun ei.
In cazul ca se tranzactioneaza la bursa, trebuie sa mergeti la Depozitarul Central cu actul de mostenitor sa vi le treaca pe numele dv. si apoi luati legatura cu o societate de brokeraj ca sa le puteti vinde, in cazul in care merita valoarea.