Buna ziua,
La ora actuala am permisul suspendat pt 90 de zile pana in data de 3 iulie, aceasta zii find ultima zi de suspendare si cade in ziua de vineri. Iar de pe 4 iulie o sa pot conduce din nou. Intrebarea este urmatoarea daca sambata si duminica sunt zile nelucratoare practic eu pot sa conduc si in aceste zile, fara permis in baza de date figurand cu dreptul de a conduce banuiesc. Pot sa fac cerere in data de 3 iulie sa imi elibereze permisul in ultima zi de suspendare, practic sa se renunte la ultima zi de pedeapsa, deoarece am nevoie de el in acele zile pentru ca o sa fiu plecat de la adresa de domiciliu.
Va multumesc!
Nu veti primi acordul politiei ptr eliberarea permisului, nu intereseaza pe nimeni ca plecati de la domiciliu. permisul se va elibera luni.
In baza de date veti figura cu permisul valid dupa ce veti intra in posesia lui.
Daca veti conduce pana la intrarea in posesia permisului o faceti pe riscul propriu, se intocmeste dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat chiar daca perioada de suspendare a expirat, motivarea ca nu aveti permisul deoarece l-ati uitat acasa nu se va sustine atata timp cat in urma verificarilor care se vor face se va constata ca permisul a fost suspendat iar acesta se afla la politie.
Pana la clarificarea situatiei veti primi o dovada fara drept de circulatie astfel ca ramane la latitudinea dvs. daca mai asteptati 2 zile pina sa va ridicati permisul sau astepti 6 luni - 1 an pana la finalizare dosarului penal.
inteleg, dar normal mi s-ar fi parut ca din data de 4 iulie de la 12 noaptea sa reintru automat in baza de date cu drept de circulatie si in caz ca ma opreste politia sa iau amenda pt neprezentare de acte, nu dosar penal pt conducere cu permisul suspendat :).