avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat, eliberarea acestuia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat, eliberarea acestuia

Buna ziua,
La ora actuala am permisul suspendat pt 90 de zile pana in data de 3 iulie, aceasta zii find ultima zi de suspendare si cade in ziua de vineri. Iar de pe 4 iulie o sa pot conduce din nou. Intrebarea este urmatoarea daca sambata si duminica sunt zile nelucratoare practic eu pot sa conduc si in aceste zile, fara permis in baza de date figurand cu dreptul de a conduce banuiesc. Pot sa fac cerere in data de 3 iulie sa imi elibereze permisul in ultima zi de suspendare, practic sa se renunte la ultima zi de pedeapsa, deoarece am nevoie de el in acele zile pentru ca o sa fiu plecat de la adresa de domiciliu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CiobanuAlexandru , utilizator 03:07, 24 Iunie 2015
Nu veti primi acordul politiei ptr eliberarea permisului, nu intereseaza pe nimeni ca plecati de la domiciliu. permisul se va elibera luni.

In baza de date veti figura cu permisul valid dupa ce veti intra in posesia lui.

Daca veti conduce pana la intrarea in posesia permisului o faceti pe riscul propriu, se intocmeste dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat chiar daca perioada de suspendare a expirat, motivarea ca nu aveti permisul deoarece l-ati uitat acasa nu se va sustine atata timp cat in urma verificarilor care se vor face se va constata ca permisul a fost suspendat iar acesta se afla la politie.

Pana la clarificarea situatiei veti primi o dovada fara drept de circulatie astfel ca ramane la latitudinea dvs. daca mai asteptati 2 zile pina sa va ridicati permisul sau astepti 6 luni - 1 an pana la finalizare dosarului penal.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
cyan, moderator
inteleg, dar normal mi s-ar fi parut ca din data de 4 iulie de la 12 noaptea sa reintru automat in baza de date cu drept de circulatie si in caz ca ma opreste politia sa iau amenda pt neprezentare de acte, nu dosar penal pt conducere cu permisul suspendat :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 60 de zile alin2002 alin2002 daca permisul meu mi-a fost luat pe termen de 60 si data cand trebuie sa mi-l restitue este zi nelucratoare (de ex este weekend) eu pot conduce ? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgeotvos georgeotvos buna seara as avea si eu o intrebare am avut permisul de conducere suspendat pentru acumulare de puncte,in ultima zii de suspendare mam urcat la volan nestiind ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat art.86(2) din codul rutier liryc liryc Cum pot afla cu ce rezolutie a plecat de la politie? In acest moment a ajuns la Parchetul de pe langa judecatoria Brasov dupa 7 luni de stat la politie, si as ... (vezi toată discuția)