avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala impotriva presedintelui de bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala impotriva presedintelui de bloc

Buna ziua!

Am mai vorbit despre acest subiect aici, dar vreau sa mai vorbesc:

1. Locuiesc intr-un bloc din sectorul 2. Aici avem o doamna presedinte care este instalata nelegal, ea nu este proprietar in cadrul asociatiei. Dar nu asta e cea mai mare problema. Iata care sunt problemele:

a) Pune afise la avizier, la adresa mea, in care ma calomniaza in fel si chip, sustine ca am facut diferite fapte cu care eu nu am nici cea mai mica legatura!

b) Am, pana in acest moment, 4 plangeri la politie facute de ea, in care, tot asa, ma acuza de tot felul de fapte, pe care insa, nu le probeaza cu nimic.

Vreau sa ma ajute cineva sa fac o plangere impotriva ei si, eventual, sa o dau in judecata. Am probe care sustin tot ceea ce am spus. Vreau, insa, sa fiu ajutat. Eu nu stiu ce articole de lege sa invoc si cum sa le invoc, astfel incat politia si, ulterior instanta sa ma bage in seama.

Vreau un pret corect pentru asta, cineva, tot de pe acest forum, mi-a cerut vreo 150 de euro (in lei) doar ca sa stea de vorba cu mine. Va spun ca este prea mult. Pot sustine o astfel de suma, dar e prea mult.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:21, 22 Iunie 2015
In urma plangerilro facute la politie ce a constatat politia?

Puteti face o plangere la politie sau parchet pentru calomnie.

Model de plingere gasiti aici

[ link extern ]

Descrieti situatia iar politia sau procurorul vor face cercetari si vor incadra fapta in mod corespunzator.
Politia nu a constatat nimic, pt ca nu avea ce sa constate!

Nu stiam ca ma pot adresa parchetului, dar cred ca o voi face!

P.S. Politia mi-a facut doar o recomandare: sa nu raspund provocarilor ei, dar ea nu se mai opreste... Eu nu vreau nimic de la ea, despagubiri morale sau alte de-astea....

Eu vreau doar sa se opreasca din a face astfel de tampenii...dar vad ca nu se mai opreste. Trebuie sa fac plangerea....nu vad alta solutie!
Pentru calomnie se pot obtine daune morale pe cale civila.
Daca politia nu a constatat nimic atunci puteti sa solicitati politiei ca aceasta sa fie amendata pentru sesizari nefondate, pana la urma politia consuma resurse pentru a cerceta sesizarile.
In cazul sesizarilor nefondate la 112 de exemplu se platesc amenzi consistente.
Prin urmare puteti sesiza atat politia cat si parchetul iar in plingerea adresata parchetului puteti mentiona ca politia a cercetat sesizarile acesteia si s-a constatat ca sunt nefondate dar cu toate acestea persoana continua sa va denigreze. Daca o vor chema si pe la parchet poate o vor potoli, mentionati si ca ocupa o functie in mod abuziv, nu ca ar putea procurorul sa o dea jos din functie (asta este atributia adunarii generale a AP).
Deja a fost convocata Adunarea Generala Extraordinara, care sa o dea jos din functie.

Nu voi cere daune morale, intrucat nu am ce sa iau de la ea. Ea este somera de mai bine de doi ani de zile, nu are nicio calificare de niciun fel, motiv pentru care ii este si foarte greu sa isi gaseaca un loc de munca.

Paraziteaza acest bloc, in functia de presedinte de asociatie, functie pe care o mai poate avea doar cateva zile de-acum incolo, intrucat, cum va spuneam, a fost convocata Adunarea Generale Extraordinara, care sa constate faptul ca ocupa functia in mod abuziv....

Sau, daca cer daune, cer ceva simbolic, de ordinul 1 leu sau 10 lei. Eu am o profesie care imi permite sa castig bine, nu ma gandesc la banii altuia, dar este agasant ceea ce face...

Eu vreau doar sa fiu lasat in pace. Eventual, stau si ma gandesc, daca nu cumva o sanctiune a politiei (o amenda...) ar putea-o calma pe individa...
Solutia cu sesizarea politie ar fi mai recomandata avand in vedere ca deja au fost facute cercetatari care nu au confirmat reclamatiile reclamagioacei si ati primit recomandarea de a nu o baga in seama.
Puteti sa sugerati "alocarea inutila de resurse" pentru cercetarea unor sesizari neconfirmate iar politia va sti cum sa o sanctioneze.

Cu parchetul este mai multa bataie de cap si nu cred ca se justifica efortul, nervi si timp, in plus calomnia se pare ca nu mai este incriminata in noul cod penal si nu mai este considerata infractiune, despagubiri se pot obtine doar pe cale civila si prin proces. Nu sunt avocat ca sa va dau mai multe detalii dar gasiti pe net informatii privind calomnia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios dreaminro dreaminro ori foarte mult sa ma ajutati in legatura cu Cercetarea penala la adresa mea si a sotiei mele,pentru fapta de \"amenintare\",din partea unui vecin (mutat de ... (vezi toată discuția)