In primul rand, in cazul expus nu sunteti in prezenta imbogatirii fara justa cauza.
mariusilin a scris:
In fine in afara de casa pentru care am facut actele atunci , batranii ne spuneau de niste terenuri care vor deveni ale noastre cand se va face succesiunea.
Cand vorbim de succesiune, vorbim despre succesibili. Dvs. puteti avea calitatea de mostenitori, in urma unui posibil deces al batranilor? Cum sa devina terenurile ale dvs. la succesiune, exceptand ca ati fi fost mostenitori?
mariusilin a scris:
Eu am investit foarte multi bani pentru a remedia viciile de constructie ale casei vicii care nu s-au vazut atunci ...
Pentru viciile constatate aveati la indemana (poate inca aveti, dar trebuiesc mai multe informatii) actiuni in instanta, fie in rezolutiunea actului, fie in reducerea/adaptarea prestatiilor.
Insa,
marea problema a contractului incheiat este alta si anume face parte din categoria actelor juridice
aleatorii, in care atentie, una din parti are sansa castigului (in cazul in care batranii decedeaza repede), insa are in egala masura si expunerea totala la riscul pierderii (in cazul in care batranii traiesc 120 ani). :tooth:
Exemplu: stiu caz in care, pentru irezistibila casa, au fost luati batrani in intretinere, la 72 ani ai acestora (toata lumea spera ca in cativa ani sa se curete, maxim 2-3, erau si bolnavi), dar azi batranii au 97 ani (intre timp s-au curatat debirentierii ...asta-i viata, asta-i riscul la care s-au expus). Asta a fost ca fapt divers!
mariusilin a scris:
Cum sa procedez in acest caz? Va rog sa-mi raspundeti doar daca aveti experienta in domeniu.
Nu am experienta in domeniu, dar totusi mi-am permis sa va raspund si sa va dau astfel posibilitatea de a cugeta un pic, in vederea discutiei ulterioare cu un specialist :worthy: