avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VIOLAREA INTIMITATII SAU DREPTUL SOCIETATII COMERCIALE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VIOLAREA INTIMITATII SAU DREPTUL SOCIETATII COMERCIALE?

Buna ziua.
Sunt casiera la un supermarket,va rog să binevoiti a-mi raspunde la o intrebare. Au voie sefii mei ierarhici sa ma conroleze corporal in fata unei cliente care a pretins ca a dat o bacnota de 100 ron in loc de 50 ron si in urma , acestui fapt s-a dovedit prin verificarea la fata locului ,in prezenta clientei ca nu au existat acei bani pe care pretinde ca i-a dat. Mentionez ca dupa ce s-au verificat banii si actele care arata valoarea vanzari, care au dovedit ca au existat 50 ron nu 100 ron. La cererea clientei sefa de magazin si sefa de la paza, mi-au solicitat controlul corporal si am ramas in hainele intime in fata clientei si acelor care erau in birou. intr-o incapere de unde ma puteau observa si atii clietii .Va scriu aceste cuvinte cu lacrimi in ochi si va marturisesc ca am 12 ani de comert dar asa ceva nu am mai intalnit. Ce pot sa fac si unde sa ma adresez cu acesta problema..Va multumesc anticipat si va rog sa ma indrumati ce sa fac ,penru a nu se mai abuza si de alte persoane.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:46, 10 Iulie 2009
Fiecare gaseste resurseste, prin forte proprii sau cu un ajutor din exterior , sa depaseasca un anumit impas.
Daca veti dori sa aduceti acest raport de conflict in fata agentilor de politie /procurorului , in vederea sanctionarii persoanei culpabile , vor fi efectuate acte de cercetare, va exista o declaratia a dumneavoastra , ca parte vatamata , a martorilor, a invinuitului....Practic , intreaga situatie va fi transpusa in fata unei institutii abilitate sa adopte o solutie potrivita(va exista o rememorare a acelui eveniment , care va va trezi anumite emotii....).
E fireasca reactia dumneavoastra de a va consuma , insa , trebuie sa fim constienti ca , in anumite situatii ,controlul nu ne apartine , si nici vinovatia ...Asa ca , va pun intrebarea ?De ce sunteti suparata ?Pentru un abuz pe care n-ati reusit sa-l stopati , si pentru o conduita defectuoasa a unor persoane? , (unii chiar considera ca asa e firesc sa te comporti , intr-o pozitie de autoritate )
Ganditi-va daca sunteti dispusa sa efectuati acest demers , cu implicatiile mentionate mai sus , sau considerati ca-l puteti da uitarii.Succes si multa liniste .

Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ganditi-va la martori si deschideti actiune penala cu daune civile!Cereti 100000E daune morale si chiar mai mult!Gasiti un psiholog/psihiatru bun care sa ateste starea dv.,adica faptul ca nu mai puteti lucra in comert datorita abuzului la care ati fost supusa.Mergeti pana "in panzele albe",dreptatea este de partea dv. si daca Instanta nu va da castig de cauza atunci sigur CEDO sigur va va despagubi!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
Serban Tanase, Consultant asigurari
Nu uitati sa sesizati si ITM. Sunteti indreptatita sa va dati demisia fara preaviz de la acest loc de munca.
Daca ati fost intr-adevar atat de vatamata, umilita, nu trebuie sa va sperie procedurile care urmeaza firesc dupa o plangere penala de acest fel. E bine sa actionati cat mai repede, inainte ca ranile aduse demnitatii dvs. sa se vindece si sa fiti tentata sa iertati acest abuz. Dupa mine preferabil ar fi sa faceti si plangere penala si sesizare la ITM, sa incepeti si prin a trimite o scrisoare de protest-invitatie la conciliere directa conducerii acestui lant de supermarketuri, contrasemnata de un avocat. Stati aproape de martori, va fi destul de greu dar nu imposibil ca si restul colegelor sa ia atitudine impotriva acestei practici inumane si degradante.
Sunt de acord cu opiniile colegilor, refritor la experienta neplacuta pri n care ati trecut. Observati ca niciunul dintre consultanti nu considera ca fiind legal un astfel de tratament si aceste actiuni efectuate de catre persoane carora nu le este recunoscuta calitatea de a efectua o perchexztie corporala , reprezinta cu certitudine un abuz.
Consider ca veti avea succes in demersurile pe care le veti demara cu privire la cele intamplate, exista suficiente dovezi cu ajutorul carora veti putea proba faptele petrecute, si puteti cere , desigur, sa vi se plateasca niste daune morale consistente . Este binevenit sfatul pe care l-ati primit , de a merge si a fi consultata si de un medic psiholog, caruia sa-i expuneti cele petrecute si care sa ateste consecintele nefaste si eveidente care se rasfrang asupra starii dvs. de sanatate.
Interesant subiect... deopotriva trist si de neconceput. Eu nu pot exprima decit o opinie , colegii juristi au dat sfaturile competente . Dar ma gindesc : orice client cu memorie scurta sau rau intentionat poate sa puna intr-o situatie extrem de neplacuta si umilitoare un OM numai pentru o amarita de bancnota ? Ce fel de sefi sint aceia care , pentru cinci ... arginti pot consimti la umilinta unui OM ? Ce v-a sfatuit @lupalb este si opinia mea.
Mereu am avut o intelegere deosebita pentru casierele de la supermarchet . Cum spun eu mai mereu : va trece un magazin intreg prin mina ... e o munca pe care nu cred ca oricine e capabil fizic si mental sa o faca si tocmai pentru ca e o munca de mare uzura fizica si intelectuala este inuman sa fiti tratata asa .

Alte discuții în legătură

Control corporal intr-o multinationala pab|o pab|o Buna ziua. Lucrez intr-o firma multinationala unde, la terminarea programului, la iesire se practica controlul corporal. Cei care se ocupa de asta sunt o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Libertatea de opinie a elevului si legalitatea scaderii notei la purtare Ramona_ri Ramona_ri Buna seara, am si eu o intrebare....fata mea a postat pe o retea de socializare opinia ei despre organizarea balului bobocilor, opinie negativa, iar diriginta ... (vezi toată discuția)