Fiecare gaseste resurseste, prin forte proprii sau cu un ajutor din exterior , sa depaseasca un anumit impas.
Daca veti dori sa aduceti acest raport de conflict in fata agentilor de politie /procurorului , in vederea sanctionarii persoanei culpabile , vor fi efectuate acte de cercetare, va exista o declaratia a dumneavoastra , ca parte vatamata , a martorilor, a invinuitului....Practic , intreaga situatie va fi transpusa in fata unei institutii abilitate sa adopte o solutie potrivita(va exista o rememorare a acelui eveniment , care va va trezi anumite emotii....).
E fireasca reactia dumneavoastra de a va consuma , insa , trebuie sa fim constienti ca , in anumite situatii ,controlul nu ne apartine , si nici vinovatia ...Asa ca , va pun intrebarea ?De ce sunteti suparata ?Pentru un abuz pe care n-ati reusit sa-l stopati , si pentru o conduita defectuoasa a unor persoane? , (unii chiar considera ca asa e firesc sa te comporti , intr-o pozitie de autoritate )
Ganditi-va daca sunteti dispusa sa efectuati acest demers , cu implicatiile mentionate mai sus , sau considerati ca-l puteti da uitarii.Succes si multa liniste .
Ganditi-va la martori si deschideti actiune penala cu daune civile!Cereti 100000E daune morale si chiar mai mult!Gasiti un psiholog/psihiatru bun care sa ateste starea dv.,adica faptul ca nu mai puteti lucra in comert datorita abuzului la care ati fost supusa.Mergeti pana "in panzele albe",dreptatea este de partea dv. si daca Instanta nu va da castig de cauza atunci sigur CEDO sigur va va despagubi!
Nu uitati sa sesizati si ITM. Sunteti indreptatita sa va dati demisia fara preaviz de la acest loc de munca.
Daca ati fost intr-adevar atat de vatamata, umilita, nu trebuie sa va sperie procedurile care urmeaza firesc dupa o plangere penala de acest fel. E bine sa actionati cat mai repede, inainte ca ranile aduse demnitatii dvs. sa se vindece si sa fiti tentata sa iertati acest abuz. Dupa mine preferabil ar fi sa faceti si plangere penala si sesizare la ITM, sa incepeti si prin a trimite o scrisoare de protest-invitatie la conciliere directa conducerii acestui lant de supermarketuri, contrasemnata de un avocat. Stati aproape de martori, va fi destul de greu dar nu imposibil ca si restul colegelor sa ia atitudine impotriva acestei practici inumane si degradante.
Sunt de acord cu opiniile colegilor, refritor la experienta neplacuta pri n care ati trecut. Observati ca niciunul dintre consultanti nu considera ca fiind legal un astfel de tratament si aceste actiuni efectuate de catre persoane carora nu le este recunoscuta calitatea de a efectua o perchexztie corporala , reprezinta cu certitudine un abuz.
Consider ca veti avea succes in demersurile pe care le veti demara cu privire la cele intamplate, exista suficiente dovezi cu ajutorul carora veti putea proba faptele petrecute, si puteti cere , desigur, sa vi se plateasca niste daune morale consistente . Este binevenit sfatul pe care l-ati primit , de a merge si a fi consultata si de un medic psiholog, caruia sa-i expuneti cele petrecute si care sa ateste consecintele nefaste si eveidente care se rasfrang asupra starii dvs. de sanatate.
Interesant subiect... deopotriva trist si de neconceput. Eu nu pot exprima decit o opinie , colegii juristi au dat sfaturile competente . Dar ma gindesc : orice client cu memorie scurta sau rau intentionat poate sa puna intr-o situatie extrem de neplacuta si umilitoare un OM numai pentru o amarita de bancnota ? Ce fel de sefi sint aceia care , pentru cinci ... arginti pot consimti la umilinta unui OM ? Ce v-a sfatuit @lupalb este si opinia mea.
Mereu am avut o intelegere deosebita pentru casierele de la supermarchet . Cum spun eu mai mereu : va trece un magazin intreg prin mina ... e o munca pe care nu cred ca oricine e capabil fizic si mental sa o faca si tocmai pentru ca e o munca de mare uzura fizica si intelectuala este inuman sa fiti tratata asa .