avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz la plata facturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz la plata facturi

buna ziua, am o locuinta neterminata in care nu locuieste nimeni si in urma cu aproximativ 3 ani am angajat o firma de paza sa asigure paza ei. acum 2 - 3 luni intentionam sa inchei contractual cu firma respective deoarece nu am avut nici macar o alarma pe toata perioada, bunuri personale nu exista in interiorul imobilului, patrula cei de la paza nu faceau niciodata in zona si deci era inutil sa mai mentin colaborerea. initial am vrut sa fac o renegociere, apoi am fost intr-o zi sa duc ceva acolo si am zis sa fac si o verificare cu ocazia asta. am declansat alarma iar cei de la paza nu s-au obosit sa reactioneze. greseala mea a fost ca intr-un final am orit eu alarma si nu stiu sigur daca am depasit cele 16 minute, timp de interventie mentionat in contract. am mers la ei si le-am zis ca vreau rezilierea contractului din cauza celor intamplate si le-am si explicat ca facturile restante nu le voi plati, din acelas motiv. m-au pus sa fac o adresa scrisa, am scris ce am apucat si am plecat. acum am primit prin posta cum ca am datorii si ca ma someaza sa achit. asteptam niste rapoarte din ziua in care s-a declansat alarma sa vad daca ei chiar si-au facut treaba si am gresit eu sa ii acuz, dar nu, nu mi-au trimis decat aceasta somatie de plata. intrebarea mea este: ce ma sfatuiti sa fac? platesc facturile? astept un eventual process in instanta? sa mai fac o adresa catre firma de paza prin care sa solicit niste rapoarte din ziua respective? mentionez ca restanta mea de plata este 400 ron. nu este o suma mare; supararea mea este ca nu si-au facut treaba. multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen_cta , utilizator 12:30, 22 Iunie 2015
Buna ziua,
Va sfatuiesc ca, acum, cand sunteti mai calm, sa formulati o notificare fie personal fie printr-un avocat sau executor judecatoresc, sa invocati si acea adresa depusa de dumneavoastra atunci, sa solicitati rezilierea contractului unilateral si sa aratati si motivul refuzului la plata.
Daca o formulati singur o transmiteti recomandata cu confirmare de primire. Daca nu va raspund sau nu isi retrag acele facturi formulati cerere in instanta.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)
Mi-au trimis cei de la o firma de telefonie o factura de 3 ani de zile si ma obliga sa o platesc Cojocaru George Cojocaru George Am si eu o problema cu o factura restanta de la [fara nume] din 2009 si mi-a venit tocmai acum cateva zile si ma someaza sa platesc acea factura am fost cu ... (vezi toată discuția)
Reziliezi contractul cu furnizor servicii cablu si dupa 5 luni ajungi la recuperatori... ContSters140943 ContSters140943 Buna ziua, Pe scurt acum 3 ani am incheiat un contract cu UPC pt furnizarea serviciilor de internet. Pe la mijlocul lunii noiembrie m-am dus la casierie sa ... (vezi toată discuția)