:frantic:Buna ziua. Avem si noi o problema legata de un contract de vinzare cumparare. In urma cu citiva ani, murind o motusa de a sotului s-a facut succesiune pentru trei dintre mostenitori care aveu dreptul legal privind o casa cu 2000m teren si teren in judetul Alba, sat Sincrai. Se ajunge la o intelegere telefonica (cumparatorii fiind in Spania si fiind fiica cu sotul a unei mostenitoare, ) Se merge la notar la Aiud pentru intocmirea contractului de vinzare cumparare. La notar se declara o suma modica si se plateste taxa de catre cumparator la minimul de grila , cu toate ca pe certificatul de mostenitor valoarea e de 3 ori mai mare. Banii pentru vinzatori nu se dau la notar mergindu-se pe incredere, partile fiind veri. Ajunsi la cumparator acasa ( acesta avind un apartament si in Aiud) lucrurile se schimba iar cumparatorul da suma prevazuta in contract. Bineinteles se ajunge la politie pentru inselatorie. se deschide dosar penal, care este respins de Parchetul de pe linga Judecatoria Aiud, fiind neintemeiata cauza.Ce am putea face in acesta situatie, deoarece am ramas si fara parte de casa si fara bani, una din parti neprimind nimic iar cumparatorii declarind ca ne invata minte.Va multumesc anticipat. Anca Bunea
Daca am inteles bine, vanzarea s-a facut doar de catre unul dintre mostenitori? Daca e asa, se mai poate face ceva, in sensul unei anulari partiale a contractului, respectiv a acelei parti care se cuvenea mostenitorului care nu a vandut.