Buna ziua, ajutoor!
Am cerut spor de putere de la Enel, astfel incat sa-mi pot monta legal o centrala termica electrica. Mentionez ca am contract de furnizare de 20 de ani, totul legal. Pentru sporul de putere mi s-a cerut intocmirea unui dosar ca si cum nu as fi conectat deja, precum si cca.2.800 lei, tariful si taxele curente pentru racordarea la reteaua electrica. Conform Enel as avea acum 3 kw si pot sa-mi aprobe spor de putere pana la 15 kw.Nu se pune problema de alti stalpi, alte fire (decat eventual inlocuirea firului de la stalpul existent langa casa mea si casa, cca 20 m). Este legala cererea lor pentru o noua racordare si un nou contract? De ce nu mi se aproba pur si simplu sporul de putere permis legal, cu plata costurilor ocazionate de acest spor, pe contractul existent? Cum pot sa rezolv fara aceste complicatii inutile de acte si bani? Multumiri anticipate pentru ajutor.
Am uitat sa mentionez ca in actualul contract nu exista nici o precizare privind puterea actuala, rubrica este necompletata
Puteti edita mesajul timp de 30 minute prin accesarea butonului Edit iar cand trebuie sa adaugati mesaj butonati pe Raspunde.
In alta ordinde de idei, daca se poate mai scump de ce nu?
Daca pentru sporul de putere furnizorul are stabilita o procedura nu prea aveti cum sa o evitati dar puteti solicita o audienta la un sef mai mare de pe acolo si sa solicitati clarificari privind intocmirea unui nou contract si taxele aferente.
La orice contract existent se face un act aditional daca se modifica caracteristici tehnice de exploatare, nu se intocmeste un nou contract.
In cererea de marire a puterii mentionati ca de la data intrarii in vigoare a contractului nr. ..... nu s-au facut modificari in instalatia de la locul de consum ....... si vedeti ce raspuns primiti.
Contractul nou se intocmeste de regula cand se schimba beneficiarul.
Atata timp cat furnizorul are documentatia de racordare pentru locul de consum respectiv si nu au intervenit modificari de la inceperea contractului nu exista motive pentru depunerea unei noi documentatii.