b]AVLIL a scris:
@ custodie: ati notificat mama sa va souna unde anume e inscris copilul dv.?
Am notificat-o in nenumarate randuri , e adevarat doar verbal pana in prezent, dar in curand o sa o notific si in scris. Nu sunt la prima notificare. Am notificat si cresa la care este inscris acum copilul, si drept raspuns la notificare mi-a intrerzis accesul in cresa printr-un act oficial depus la dosar (ei si ce!).
Cat despre intelegeri intre parinti.....mi-am dorit foarte mult dar nu se poate pune problema in cazul meu....acolo unde copilul isi iubeste foarte mult "celalalt parinte" , probabil ca din egoism parintele protejat de sistem v-a face tot posibilul sa distruga mai intai sentimentele copilului, si apoi eventual sa incerce o "intelegere".
La toate notificarile si adresele pe care le-am depus la institutiile statului, mi s-a raspuns cu un zambet sfidator. Ca si mama copilului , cand i-am cerut sa imi spuna la ce gradinita a inscris copilul, ca sa evitam "formalizarea" cu acte si institutii , mi-a raspuns cu un sfidator "bine.........".....si atat! (ah, si am rugat-o de atatea ori sa imi spuna...)
Dar isi permite sa sfideze, pentru ca stie cat de greu imi va fi sa obtin aceasta informatie de la institutiile statului.
Si mai stie ca pot sa depun orice in instanta, pentru ca nu conteaza, ca poate sa sfideze instanta cum doreste , ca iara nu conteaza, pentru ca atata vreme cat nu reprezinta pericol de moarte pentru copil , stie ca intreg sistemul o protejeaza.
Asta este, personal nu mai sper la nimic de la acest sistem , copilul s-a obisnuit cu suferinta, si credeti-ma ca e imposibil sa convingi instantele din Romania, dar totalmente imposibil, ca suferinta de aproape doi ani pe care a indurat-o copilul fara intrerupere, nu are cum sa nu il afecteze. Este imposibil pentru ca nu exista logica, nu exista demonstratii stiintifice, nu exista argumente rationale , pentru aceasta incredintare din rasputeri catre mama care se practica acum.
Pe mine nu ma mai convinge nimeni ca exista o baza reala si argumentata , astfel incat copilul sa fie incredintat cu atata ardoare mamei , de vreme ce de aproape 2 ani , copilul meu are aceiasi reactie , si va spun sincer ca vad cum aceste traume emotionale au lasat urme asupra lui. Este profund afectat, si realizez pe zi ce trece ca nu pot sa fac nimic. Absolut nimic.
Stiu ca ma veti blama, si judeca, dar o spun cu toata durerea, de miii si mii de ori : grav, grav, foarte grav.