avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea si aviz postal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea si aviz postal

Buna ziua. Mi-a fost suspedant permisul de conducere la data de 22/05/2015 pentru 30 de zile deoarece am depasit un alt autovehicul pe linia continua. Dupa 16 zile de suspendare am primit acasa un aviz postal in care scrie : Va facem cunoscut ca,pentru incalcarea la data de 22/05/2015 a prevederilor art.100 alin.3 lit.E din O.U.G nr 195/2002 republicata,cu modificarile si completarile ulterioare,v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 30 de zile,incepand cu data de 07/06/2015. In cazul in care , in aceasta perioada ,sunteti depistat conducand autovehiculul pe drumurile publice,fapta dumneavostra contituie infratiune potrivit art. 335 alin 2 din Codul Penal. Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, ( AICI ESTE DILEMMA MEA , SUNT DOUA CASUTE : trebuie / nu trebuie , iar la mine casuta cu trebuie este taiata cu o linie , iar cea cu NU TREBUIE a ramas simpla, si nu inteleg, TREBUIE SAU NU TREBUIE SA MA PREZINT ) sa va prezentati la serviciul politiei rutiere unde sunteti inregistrat in evidenta,pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, in conditiile art.106 din OUG 195/2002 republicata , cu modificarile si completarile ulterioare. sper ca m-am facut inteles care este dilema mea . Multumesc
Cel mai recent răspuns: MilitaruAndrei , utilizator 22:39, 22 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult, nu am cauzat nici un accident sau nici o alta fapta din cele prezentate de dvs. din aceasta cauza am pus si intrebarea respectiva. Totusi mi se pare ciudat ca am primit o astfel de instiintere , asa este procedura in acest moment?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am și eu o nelămurire trebuie sa dau examenul sau ... Pacoro Pacoro Buna ziua ! Am și eu o nelămurire trebuie sa dau examenul sau nu? Sau ce ar trebui sa fac? Abea Acu câteva zile am primit plicul cu aceasta “Vă facem ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - verificarea cunoașterii regulilor de circulație Alex Grama Alex Grama Bună ziua! În data de 17 Iunie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. Ziua urmatoare (18 Iunie) ... (vezi toată discuția)
Art. 106 alin. (1) lit. a) din codul rutier vs. art. 219 alin. (1) lit. b) din regulamentul de aplicare a oug 195/2006- codul rutier stefan_ratza stefan_ratza Buna seara, Va rog sa ma ajutati in clarificarea conditiei de a sustine testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie impuse prin art. 219 ... (vezi toată discuția)