Buna ziua,
Intentionez sa cumpar o casa care NU are succesiunea facuta din perioada ocupatiei austroungare, drept pentru care ar costa foarte mult intocmirea actelor sucesorale. Mostenitorii sunt decedati. Descendentii s-au inteles sa o vanda, Intrebarea mea este daca exista o posibilitate de a incheia cu acestia un act notarial prin care sa se vada ca am platit valoarea casei, protejandu-ma astfel de pretentiile viitorilor copii sau nepotii a celor care vand.
Va multumsc
Nu va sfatuiesc. Oricand pot aparea noi mostenitori nestiuti dvs. care sa va solicite dreptul la succesiune. Cei care sunt interesati sa vanda mai intai sa isi faca succesiunea, sau iesirea din indiviziune, uzucapiune ce-o fii si mai apoi sa va vanda dvs. Multi sau pacalit asa si din pacate au ramas si cu banii dati si fara imobil. Desigur dvs. puteti sa faceti intelegeri la notar cu acte in regula prin care ati dat suma de bani pentru imobil, dar acest lucru nu va face nici pe departe proprietari. Notarii va iau comisioanele ca pana la urma oamenii din asta traiesc dar dvs. nu va puteti face domiciliul acolo, nici nu puteti inchiria, ori instraina ulterior. Alegerea va apartine.
Blocare carte funciara
Alma10
Va rog frumos daca ma puteti lamuri in legatura cu ce pot face sa nu ma trezesc in strada.Tatal meu a decedat anul trecut,apartam.in care locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)