avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie restaurant fara acordul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie restaurant fara acordul vecinului

Buna ziua,
In imobilul in care locuiesc functioneaza un restaurant. As dori sa stiu care este procedura de anulare a autorizatiei de functionare, in cazul in care aceasta a fost obtinuta de la Primaria de sector, deoarece in mod cert proprietarul restaurantului in cauza nu a solicitat de la subsemnatul un acord cu privire la functionarea restaurantului (eu fiind singurul vecin - pe verticala - pe care acest restaurant il are).
Va solicit un raspuns, intrucat restaurantul in discutie in momentul acesta este doar in faza de reamenajare, iar in anii trecuti am avut numeroase discutii cu angajatii acestuia, discutii cauzate de zgomotul produs in special dupa ora 22:00.

Va multumesc!
Cu stima,
Stefan
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:31, 25 Iunie 2015
La cate se intampla in tara aceasta, un restaurant in podea mai lipseste...
Domnule, nu stiu ce fel de cladire aveti acolo, insa in mod cert, daca trebuie respectata legea, in cazul dvs. nu s-a respectat - daca tot ziceti ca nu v-ati dat niciun acord...

Apoi, odata inceputa functionare restaurantului (cum de se produce zgomot dupa ora 22 - acolo nu se lectureaza carti?), banuiesc ca o sa va luptati din rasputeri sa anulati acea autorizatie de functionare. Daca mai sunteti din Bucuresti, sect. 1, poate sunteti la curent cu modul in care se obtineau autorizatiile de functionare acolo, insa sa nu credeti ca in alte localitati din tara este altfel...

Incercati la primaria locala sa vedeti cum de s-a eliberat autorizatia si daca au vreun gand sa o anuleze Daca intampinati greutati, rezolvarea se poate face numai la judecatorie - eventual in contencios administrativ. S-ar putea sa aveti nevoie sa apelati la serviciile unui avocat.
Va doresc mult succes!
Este posibil ca restaurantul sa fi primit avizul asociatiei de proprietari, care desi nu v-a intrebat pe dvs.(ilegal), a fost de acord. Primaria a emis autorizatia de ctie. (daca exista) in baza avizului asociatiei de proprietari.
Pentru inceperea lucrarilor de ctii. era nevoie si de avizul Inspectoratului de stat in ctii.
Pentru disconfortul creat dvs. daca va exista dupa repunerea in functiune a restaurantului) de functionarea restaurantului puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data - Primaria, Inspectoratul teritorial de munca si Politia sanitara (pentru zgomot, fum, mirosuri), Agentia de mediu (pentru zgomot la limita cladirii restaurantului, pentru ape menajere evacuate altundeva decat in magistrala de canalizare, pentru lipsa unei epurari a apelor menajere), Inspectoratul de pompieri-Situatii de Urgenta (pentru pericole de incendiu), Politia sanitar-veterinara (pentru depozitare neconforma a alimentelor), etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini-societate comerciala cu zgomot dan15082018 dan15082018 Locuim in casa particulara, langa noi intr-o cladire care nu este izolat fonic, au deschis o sala de antrenament, Intrebarea mea este, daca in cazul nostru ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare alina_vi alina_vi Ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o firma care are ca puncte de lucru hotel, restaurant, cofetarie si laborator patiserie? (vezi toată discuția)
Restaurant cu sistem de evacuare/hota zgomotoasa si mirosuri neplacute macgyverx86 macgyverx86 Buna ziua, Locuiesc la etajul patru, intr-un bloc de patru etaje. In cladirea invecinata (parter + etaj + mansarda), la aproximativ cinci metri departare ... (vezi toată discuția)