1. In cazul demisiei din cadrul AdP imediat dupa afisarea rezultatelor examenului de licenta, cand practic sun
t considerat proaspat absolvent cu studii superioare, care este procedura platii studiilor catre aceasta?
Veti primi o instiintare din partea AdP prin care vi se comunica ca aveti de plata suma respectiva. in caz de neplata, se va trece la executarea silita a dvs , in conditiile legii.
2. Am voie sa semnez un contract individual de munca, imediat dupa absolvire, inainte de incadrarea in MAI?
Puteti face asa ceva.
3. Un SRL la angajarea unui proaspat absolvent primeste din partea statului roman un ajutor de stat si scutirea de la anumite impozite timp de un an de zile, dar doar PRIMUL angajator. Cat timp imi dau demisia inainte de incadrare, se considera ca acel SRL este primul meu angajator cat timp deja am semnat deja contractul cu ei?
Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
art.80
(1)Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat:
....
c)o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
(2)Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevazute la alin. (1) pe o perioada de 18 luni.
(3)Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) si (2) angajatorii care au obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant, pentru absolventii din aceasta categorie.
Daca semnati cu SRL-ul , atunci acesta este primul dvs angajator.
4. Dupa ceremonia de absolvire, pana la prezentarea la noul loc de munca, absolventii se afla intr-un concediu de doua saptamani. In aceste doua saptamani ne consideram angajati cu contract individual de munca sau contractul se semneaza in primele zile de la prezentarea la locul de munca unde am fost repartizati?
Calitatea de salariat se dobandeste de la data inceperii activitatii la angajator.