avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... termen CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

termen CEDO

Buna ziua,
As vrea sa stiu cand expira termenul pentru depunerea plangerii la CEDO, daca hotararea irevocabila a fost pronuntata pe 11 februarie 2009?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 13 Mai 2011
Am o nelamurire privitoare la masura arestarii preventive (iar nu retinerea): daca se contesta chiar durata masurii, termenul incepe sa curga de la incetarea situatiei (Juozas Jėèius c. Lithuania, 1999) sau de la alta data?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
florinoprea, utilizator
La ce anume va referiti?
Cum adica contestarea duratei masurii?In ce sens?
Altfel spus, cererea vizeaza durata masurii arestarii preventive si conditiile de detentie (art. 5 CEDO).

Multumesc.
Ce anume?
Durata in timp a detentiei in cursul procesului penal dupa trimiterea in judecata ?
Ce vreti sa obtineti de la instanta ?
Pe ce motive ?
E o intrebare ipotetica pe care am ridicat-o dupa rezolvarea unei spete de scoala.

In principiu, durata retinerii inainte de trimiterea in judecata mi-a atras atentia, mai exact data de la care curge termenul de 6 luni, motiv pentru care am si citat cauza Jėèius c. Lituania in care s-a afirmat "where a complaint is made about an absence of an effective remedy against a continuing situation, such as a period of detention, the six months’ time-limit mentioned in the former Article 26 of the Convention runs from the end of that situation".
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
florinoprea, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere dosar cedo - termen de depunere afd17 afd17 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pentru a trimite un dosar la CEDO,exista o perioada limita de timp intre pronuntarea hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
6 luni termen cedo raportat la momentul prezent ContSters83715 ContSters83715 in noiembrie 2010 instanta de recurs la litigii de munca ( CAB) s-a prnuntat in condica... in ianuarie 2011 am xeroxat sentinta civila d recurs care nu se ... (vezi toată discuția)