avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate fara nominalizare exacta a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate fara nominalizare exacta a parcelei detinuta de fiecare.

Buna ziua,
In anul 1999 primaria a dat un titlu de proprietate pentru 3 mostenitori. Suprafata terenului este de 2.89 ha.In titlu se specifica ca fiecare detine 1/3 din acest teren fara a fi mentionata exact partea fiecaruia. Cei 3 mostenitori au murit si acum se pune problema ca unul din mostenitorul mostenitorilor nu poate face succesiunea deoarece acest teren nu este impartit .
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz.
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dumneavostra.

Cel mai recent răspuns: Statescu , utilizator 20:12, 24 Iunie 2015
Cei 3 mostenitori care au murit au fost in indiviziune. Mostenitorii lor pot accepta mostenirea sau nu. Daca da, atunci mostenitorii celor trei decedati vor prelua mostenirea tot in indiviziune, pentru inceput. Nimeni nu este obligat sa stea in indiviziune. Deci, oricare dintre cei care accepta mostenirea, poate cere iesirea din indiviziune. Se poate face prin buna intelegere la Notariatul unde se gaseste terenul sau la judecatorie daca nu se inteleg.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
Statescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)
Donatie, iesire din indiviziune, cadastru Adriana68 Adriana68 Detin impreuna cu alti doi verisori o casa si un teren. Acestea sunt pe numele parintilor nostri. Nu este facut cadastru si intabularea. Unul din verisori ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune doinadavidescu doinadavidescu Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un titlu de proprietate asupra unui teren agricol, cu patru persoane titulare, rude, intre care terenul respectiv ... (vezi toată discuția)