avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari -spatii parter nefinalizate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari -spatii parter nefinalizate

La parterul scarii (care este contituita in asociatie de proprietari si chiriasi in 2002) se afla spatii comerciale nefinalizate a caror suprafata utila este luata in calculul cotei indivize de proprietate intrucat suma cotelor indivize ale apartamentelor nu reprezinta decat 89,17%.

Cum procedez la intocmirea tabelelor pentru infiintarea noii AP dupa legea 230/2007 ?
Spatiile respective nu se regasesc in proprietatea primariei generale si nici a primariei de sector si nici a investitorului (M.Ap.N)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:21, 25 Iunie 2015
1. Spuneti-mi, va rog, mai infiintati o data o asociatie existenta? Probabil aveti CIF acordat in 2002.
2. La infiintare in 2002, acel spatiu comercial a fost introdus in acordul de asociere?

Sunt doua aspecte ale aceleiasi chestiuni, dupa parerea mea.
- spatiul comercial trebuie prevazut in acordul de asociere, prevazandu-se astfel, ca odata si-odata isi va gasi un proprietar care va fi introdus, atat ca membru al asociatiei, daca va dori, dar va putea fi introdus si la cheltuielile pe cota-parte indiviza.
- pentru repartizarea cheltuielilor curente pe cota-parte indiviza, recalculati aceasta cota numai pentru apartamente si functionati astfel pana cand la spatiul comercial vor aparea proprietarii care il vor si folosi. In acel moment veti putea face o noua recalculare a cotei-parti indivize cu includerea acestui spatiu si cheltuielile fiecarui apartament se vor diminua.

Va spun sa procedati asa cu repartizarea cheltuielilor, pentru ca daca ati considera si acel spatiu al carui proprietar nu-l cunoasteti in momentul de fata, n-ati face decat sa acumulati niste restante care nu stiti cui sa le atribuiti si v-ar ingreuna activitatea, tinandu-va niste bani blocati.

Este parerea mea.
multumesc pentru ajutor. Asa am procedat. Am recalculat cota indiviza astfel incat sa obtin 100%.
Cat priveste reinfiintarea asociatiei, Ea are CIF, Dar de la primarie mi s-a spus ca trebuie sa refac actele de la inceput pentru ca sa putem primi hotarare judecatoreasca, conform legii 230/2007
Deci asociatia nu era infiintata in 2002, doar s-a avut in intentie infiintarea ei, adica ati facut lucrurile pana la jumatate, dar nu ati finalizat.

Dar, aveti grija ca in acordul de asociere sa puneti si acel spatiu comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie datoria la intretinere, la bloc? ceausu_aristica ceausu_aristica Buna ziua, sunt Presedintele unei asociatii de proprietari de la inceputul lunii mai si am descoperit ca proprietarii spatiior cu alta destinatie (spatii ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale care nu fac parte din asociatia de proprietari caragiu caragiu Desi pare greu de crezut inca mai sunt spatii comerciale situate la parterul blocurilor care nu au acord de asociere cu asociatia de proprietari. Nepasare, ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari dodo70 dodo70 Buna seara! Fac parte dintr-o asociatie cu un nr.de 13 scari 206 apartamente.La parterul blocurilor sunt spatii comerciale ale Consum Coop,si cateva ... (vezi toată discuția)