avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTESTATIE DECIZIE CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTESTATIE DECIZIE CONCEDIERE

Am primit notificare de preaviz ca se desfiinteaza postul de conducere pe care il ocupam si pentru ca fusese aprobat program de disponibilzare pt cei care indeplineau conditii de pensionare incepand cu 01 iun 2017am fost concediata , Intrebarea mea este daca exista sanse de reusita in cazul in care contest decizia de concediere . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 29 Iunie 2015
va multumesc si as dori inca o informatie :desi aveam dreptul la transport gratuit la si de la lucul de munca,in urma unui control al corpului de control financiar intern, s-a constatat ca decontarea cheltuielilor de transport nu a fost legala (sustin ei ),nu au obtinut o hotarare judecatoreasca pt recuperarea debitului constatat dar seful meu ierarhic,mi-a solicitat un angajament de plata prin care eu am specificat ca voi depune lunar o suma...aceasta hartie nu se mai gaseste acum.....am trimis-o pe fax si s-a pierdut....dupa aprox 6 luni acelasi organ de control imi cere sa fac dovada realizarii masurii lasate anterior de recuperare a debitului si pentru ca nu depusesem decat o parte din debit la casierie ,mi-au solicitat sa trimit urgent o adresa biroului de calcul salarii prin care sa se retina din salariu restul debitului....s-au retinut sume rezonabile cateva luni...fiind propusa pt disponibilzare ca urmare desfiintarii postului ,debitul ramas de aprox 2300 lei mi s-a retinut fara nici o informare in 2 rate depasindu-se jumatate din salariu...intrebarea este : este tarziu sa actionez acum ? avand in vedere ca pe 02.06.2015 a fost emisa decizia de concediere...multumesc
Nu este tarziu , sunteti in termenul de exercitare a contestatiei.
adica tot 45 zile?
Puteti depune contestatia la Tribunal cat mai repede, nu este nevoie sa asteptati pana aproape de termenul de 45 de zile.
Da, tot termenul de 45 de zile il luati in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de angajat in caz de concediere pe motiv de probleme financiare elenaaaa elenaaaa Am fost concediata de drept pe motive financiare, sunt de mai mai mult de patru ani in firma , au ramas colegi care sunt de un an si putin in firma, am ... (vezi toată discuția)
Concediere in aceasta perioada Senamiu Senamiu Am primit o notificare in care sunt anuntata ca incepand cu data de 13.04.2020 voi intra in preaviz deoarece nu mai au nevoie de serviciile mele ca au ... (vezi toată discuția)
Notificare nr16.09.2016 Srb Srb Prietena mea a primit aceasta notificare,f ciudat ca este cu data de 16. \"Incepand cu data de 17.10.2016 postul xxx va fi desfiintat in temeiul prevederilor ... (vezi toată discuția)