avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat trebuie sa plateasca locul de veci ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat trebuie sa plateasca locul de veci ?

Buna ziua. As avea si eu o intrebare, daca poate cineva sa ma lamureasca. In urma cu vre-o 25 ani mama, ramasa singura, s-a mutat la o sora de-a mea, intr-un sat, unde este parohie si loc de morminte. Mama are 89 ani impliniti, acum 2 zile a fost operata, medicii au zis ca din pacate n-au ce sa-i mai faca, au inchis-o la loc si acum o tin in viata aparatele, poate sa se duca de la o zi la alta. Pana in prezent, sora mea (care mai are 2 fete nemaritate) si-a platit cu regularitate contributiile la biserica, ca pentru o familie in care se includea si mama, fara sa faca separatie, iar mama mergea in mod frecvent la biserica. O vecina de-acolo care si-a inmormantat recent sotul a spus ca a trebuit sa plateasca locul de mormant 150 lei deoarece face parte din parohie. Am mers si noi la preot sa ne interesam si a spus ca trebuie sa platim 1200 lei deoarece mama nu s-a inregistrat separat si nu si-a platit contributiile la biserica iar consiliul parohial asa a hotarat ca cei care nu fac parte din parohie sa plateasca pentru mormant 1200 lei. Nu e o suma imensa dar as dori sa stiu daca e legal asa ceva, mama nu face parte din aceeasi familie, a fost in grija surorii mele. Ca doar nu trebuie sa plateasca fiecare membru de familie in parte. Poate cineva sa-mi indice vre-un text de lege, act normativ care reglementeaza asa ceva ? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:23, 25 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare administratie de cimitir are propriul Regulament de ordine interioara
In cazul dvs ,sora dvs are dreptul sa solicite inhumarea in locul pe care il detine si pentru care a achitat obligatiile financiare
Dar Regulamentul ala de ordine interioara nu se face in baza unei legi ?, fiecare si-l face dupa cum il taie capul, nu exista un act normativ care sa fixeze niste limite ? Daca consiliul parohial hotara sa se plateasca un loc de mormant 100 milioane atata ramanea ? Sau daca un parinte ramane in grija copilului (cum e cazul nostru) si ala trebuie sa plateasca locul de mormant, nu e considerat ca face parte din familie ?
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
Pilu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta este si considerentul pentru care am opinat ca sora dvs care detine loc de inhumare,
are dreptul cand situatia o va impune ,sa solicite administratiei cimitirului inhumarea mamei in locul pentru care are achitate taxele la zi
Concret ,doriti ca pentru mama dvs,sa concesionati alt loc de inhumare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)
Mostenire loc de veci la cimitirul parohial ortodox hacman hacman Buna ziua Am o intrebare la care incerc sa gasesc un raspuns. Care este procedura legala in cazul in care in urma decesului unui sot, care detinea un loc de ... (vezi toată discuția)