avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate ore are dreptul sa lucreze o gravida pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate ore are dreptul sa lucreze o gravida pe zi

Sunt insarcinata in luna a patra si jumatate, la serviciu se lucreaza 12 ore cu 24 liber, 12 ore cu 48 liber. Pe mine din cauza sarcinii nu ma mai lasa sa lucrez ture de noapte si mi-au schimbat programul sa lucrez numai de zi dar tot 12 ore cu cate o zi libera intre; este mult mai greu asa deoarece pe timpul zilei se sta numai in picioare, afara, putin efort fizic.
Cum ar trebui sa lucrez de fapt???8 ore pe zi (la recomandarea medicului) nu vor sa-mi aprobe.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 12:12, 6 Iulie 2009
trebuie sa va adresati medicului de medicina a muncii.In conditii grele de munca, el va poate recomanda timpul de lucru.
Daca angajatorul nu este de acord, dupa 15 saptamani de sarcina, va puteti lua concediu de risc maternal ( o luna) apoi prenatal ( 3 luni) si uite asa, ati scapat...:thumbup:
In mod normal , puteti beneficia de jumatate de norma...aduceti o adeverinta de la medicul de familie de unde sa rezulte incapacitatea de a lucra 8 ore

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Concediu cu risc maternal cori80 cori80 Buna ziua! Sunt o Gravida in 25 de sapt pe 4 septembrie mi-a fost rau si am fost la medicul de familie de unde mi-am luat un concediu medical , in aceiasi zii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am 8 săptămâni de sarcina și este posibil sa ... VoicuDeea VoicuDeea Bună ziua, Am 8 săptămâni de sarcina și este posibil sa fie o sarcina toxică. Lucrez într-un spațiu comercial unde programul meu se desfășoară în ... (vezi toată discuția)