avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu cu risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu cu risc maternal

Buna ziua! Sunt o Gravida in 25 de sapt pe 4 septembrie mi-a fost rau si am fost la medicul de familie de unde mi-am luat un concediu medical , in aceiasi zii am anuntat la serviciu deoarece lucrez la o cofetarie unde sunt singura pe tura si lucrez 13 ore pe zii si am zis ca e normal sa spun ca sa cheme pe altcineva in locul meu, sefa mea adica patroana firmei mi-a zis ca daca nu vin la servciu sa imi iau concediu medical pana intru in prenatal, mi-a argumentat ca ea nu poate sa stea asa ca eu vin sau nu vin ca ea are o afacere de condus (mentionez ca lucrez la ea de 3 ani si nu am avut niciodata concediu medical pana anul trecut cand am fost internata in spital cu o pielonefrita)am spus ca eu nu am cum sa vin si ca am sa vad ce imi recomanda medicul . Mi-am luat concediu toata luna lui septembrie acum in octombrie dr mi-a cerut adeverinta de la serviciu ca sa vedem cate zile de concediu medical am avut in ultimele 12 luni si eu am avut 67 zile si acum am luat pana pe 14 octombrie deci mai am dreptul la 9 zile dupa care ar trebuii sa merg la serv inca 2 saptamani pana intru in prenatal , dar sefa nici nu vrea sa auda , acum intrebarea mea e pot lua 2 sapt cu risc maternal ? dar daca medicul de la medicina muncii care e mana in mana cu ei nu ma "crede "ca nu am conditii( nu am toaleta , nici chiuveta, si lucrez in picioare 13 ore pe zii) si mai stiu ca de la medicina muncii imi da o lista cu ce anuma trebuie sa intruneasca firma pt a avea conditii sa ma tina daca sefa mea nu vrea sa o semneze ? Ce impedimente am pt acest cocediu cu risc maternal ? Rog raspuns sunt o graviduta destul de stresata:((
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 09:34, 2 Octombrie 2009
Buna ziua.

IN primul rand, lasa-ti deoparte stresul ca nu va face bine nici dvs si nici samburelui de viata pe care il purtati.

Sigur ca puteti sa luati concediu medical ptr risc maternal. Acesta nu are nici o legatura cu medicul de medicina muncii petr ca este eliberat de medicul specialist care va are in grija.
Oricum, medicul de medicina muncii nu are competenta sa stabileasca daca dvs sunteti sau nu in risc maternal.
Discutati cu medicul dvs specialist, cel care are grija de micutz/micutza si cu siguranta va va ajuta.
Salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare

Aveti Ordonanţă de urgenţă nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ione8 ione8 sunt insarcinata in 15 saptamani,de la inceputul (iunie 2010)sarcini am 20 zile concediu de la medicul de fam si24 de la medic specialist ma intereseaza cate ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal paraschivanamaria paraschivanamaria sunt insarcinata in 15 saptamani; din sapt 9 beneficiez de concediu medical cu spitalizare. cei de la firma la care lucrez mi-au spus ca nu pot angaja pe ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal ARIAN09 ARIAN09 Buna ziua sunt insarcinata in 27 saptamani .as dori sa intru cu 84 de zile in concediul pt sarcina , maternal ,pt ca mediul in care lucrez nu e prielnic .As ... (vezi toată discuția)