avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Procedura, cerere oferta lucrari-ofertant furnizor ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Procedura, cerere oferta lucrari-ofertant furnizor pentru alt ofertant

Un ofertant poate fi furnizor de materiale al altui ofertant?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:18, 26 Iunie 2015
Teoretic, da.


Practic, este interpretabil, se poate invoca ulterior si verifica incidenta art.66 din OUG 34, inclusiv prin prisma Ord.314/2010 ANRMAP.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
vlad nicolae, moderator
"se poate invoca ulterior si verifica incidenta art.66 din OUG 34, inclusiv prin prisma Ord.314/2010 ANRMAP. "
De catre cine se poate invoca si verifica?
Si ce repercusini ar putea avea asupra AC?
Va multumesc
De catre oricare din cele vreo 7 organisme cu atributii de verificare si control in domeniul achizitiilor publice, plus alte vreo 4 -5, cu alte atributii de verificare a legalitatii in general -care actioneaza la sesizare.
Si se poate lasa cu sanctiuni de la contraventional pana la penal, impotriva AC si/sau a ofertantilor respectivi, daca se constata ca se incalca principiile referitoare la conflictul de interese si/sau libera concurenta.

Daca sunteti operator economic trebuie sa va asigurati ca puteti justifica participarea la licitatie prin prisma neincalcarii celor 2 prevederi de mai sus.

Daca sunteti AC trebuie sa faceti dvs. verificarile, inaintea organismelor de control, si sa luati decizii in consecinta.
Verificarile le puteti face atat asupra documentelor prezentate cat si prin solicitari de clarificari, daca este necesar.
Depinde foarte mult de situatia concreta si din pacate, ramane foarte mult in sarcina dvs., sa urmariti cat mai strict respectarea legalitatii.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiala a autoritatii contractante participa la propriile licitatii ale ac addirish addirish o filiala (personalitate juridica) a autoritatii contractante are dreptul de a participa in nume propriu (fara asocieri, subcontractori, sustineri) la ... (vezi toată discuția)
Firme cu acelasi administrator la licitatie andreeaaura andreeaaura Doua firme avand acelasi administrator pot participa la o licitatie publica? In caietul de sarcini nu se prevede nimic in acest sens. Se aduce atingere ... (vezi toată discuția)
Certificat de participare la licitatie Jurist TM Jurist TM Azi am participat la o licitatie pt. servicii, am avut toate doc. ok, insa, la final, AC ne-a atras atentia ca nu am depus CERTIFICATUL DE PARTICIPARE LA ... (vezi toată discuția)