avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... contact colaborare sofer neremunerat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

contact colaborare sofer neremunerat

Buna ziua. Am un microbuz pt transport persoane pe care l-am inchiriat la o societate.
Fratele meu (functionar public) ar fi de acord sa fie sofer la 2 curse pe zi fara sa fie remunerat. Ar putea incheia un contract de colaborare neremunerat ca sofer cu societatea unde am inchiriat microbuzul? Exista vreun fel de contract pt a desfasura activitati neremunerate de catre un functionar public?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:57, 26 Iunie 2015
Nu poate incheia un astfel de contract - contract de colaborare neremunerat
In nici un caz si veti avea numai probleme cu autoritatile de control gen ISCTR, ARR, Politie, ITM, amenzile fiind extrem de mari in aceasta situatie.
Contractele de voluntariat nu se pot incheia cu societatile comerciale.

Fratele dvs poate incheia un c.i.m. , in conditiile prevazute de art.96 alin.1 din Legea 161/2003.
Va multumes pt atentie si pt raspunsuri.
Buna seara,
Ce atributii are fratele dvs in calitate de functionar public? Daca au vreo legatura cu activitatea de transport persoane ori e vorba de o functie de control, atunci este incompatibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionari publici RamonaTache RamonaTache Un functionar public poate sa incheie un contract de colaborare(mandat) cu o societate comerciala-broker de asigurare , in baza caruia sa desfasoare activitate ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati ale functionarului public ciandreea ciandreea As vrea sa stiu, daca prestarea unor servicii pe baza unui contract de colaborare cu o societate comerciala sau cu o asociatie este sau nu considerata ... (vezi toată discuția)
Functionar public - posibile incompatibilitati? ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Sunt functionar public si am avut incheiate mai multe contracte cu un centru de cercetare si pregatire profesionala (finantat din venituri ... (vezi toată discuția)