avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita masina
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita masina

Am si eu o problema. Masina a fost vanduta unei rude in urma cu 4 ani dar nu am transferat-o la fisc si la politie. Acum 1 an am primit instiintare de la un executor legat de o datorie ce trebuie platita, si nu am facut nimic. Acum 1 luna am primit din nou ca daca nu platesc in 1 zi !! imi pune sechestru pe masina. Actul de vanzare cumparare fiind facut acum 4 ani nu mai era valabil astfel ca am refacut actul de vanzare si am trecut masina la fisc pe numele rudei care a cumparat masina. Acum e pe rolul respectivei persoane. Totusi la politie e inca pe numele meu deoarece nu am avut 900 ron sa platesc taxa de mediu si inca vreo 2 inmatricularea.
Acum a venit instiintare de sechestru si ca masina poate fi sechestrata in trafic. Au voie sa faca asta avand in vedere ca masina NU IMI APARTINE, nu e pe numele meu la financiar?
Multumesc

PS: eventual exista un articol de lege pe care i-l pot transmite executorului?
Cel mai recent răspuns: imagecreator , utilizator 19:35, 26 Iunie 2015
Atat timp cat bunul mobil se afla in evidenta dvs,este temeinica si legala masura sechestrului asiguratoriu
Mai mult,daca se analizeaza documentele de tranzactionare bun mobil se constata evident ca acestea au fost incheiate dupa ce dvs ati primit cele 2 somatii de executare silita ,impotriva carora dvs nu ati inteles sa desfasurati eventuale demersuri
Chiar daca acum bunul mobil este pe rolul acelei persoane ,in perioada cat au fost desfasurate acte si actiuni de catre creditor prin executorul judecatoresc ,bunul figura in evidenta dvs fiscala
Creditorul are dreptul sa aprecieze ca prin instrainarea bunului mobil dupa ce ati fost somat de 2 ori,dvs aveti interesul sa invocati starea de insolvabilitate,motiv care indreptateste creditorul sa atace inclusiv in instanta contractul de vanzare cumparare bun mobil
Ok, primul act de vanzare are data mai veche de 4 ani. In instanta pot dovedi ca nu am avut nici o intentie de acest gen, nu?
Asta cu atacatul in sinstanta, dureaza. In clipa de fata el poate pune sechestru pe ceva ce nu e al meu?
Logic el poate doar ataca actul de vanzare, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe masina Irina Claudiu Irina Claudiu Am primit proces verbal de sechestru pe masina începând cu data de 20.06.2019. Pe data de 6.02.2019 am primit somație sa plătesc integral suma datorata ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto viorel00 viorel00 Buna dimineata, ma numesc Turcan Viorel si in noiembrie 2019 am achizitionat un autoturism marca vw Golf 3 si mentionez ca am fost sa il nmatriculez pe numele ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina pusa sub sechestru fantomescu fantomescu Buna seara..am cumparat o masina pe data de 18.08 ..contractu de vanzare cumparare a fost facut pe 18.08 masina am scos`o de la financiar pe 18.08 si trecuta ... (vezi toată discuția)