avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna ziua!
In anul 2011 am cumparat doua parcele de pamant intra si extravilan.Am intocmit contract la notar cu proprietarii, dar nu am definitivat procedura de trecere a pamantului pe numele meu. In cazul in care proprietarii se razgandesc este stipulat in contract sa-mi achite contravaloare pamantului de zece ori, ca o masura preventiva. Exista vreo posibilitate sa poata fi anulat acel contract, deoarece au trecut 4 ani si nu am putut face intabularea si cadastru, respectiv trecerea pe numele meu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexiastefania , utilizator 12:15, 29 Iunie 2015
Contractul de vânzare cumpărare care se întocmește la notariat se întocmește pe baza anumitor documente, pe care nu le mai enumăr dar în principiu este nevoie de o documentație cadastrală, de actele de identitate- eu cumpărătorul..., eu vânzătorul................ și certificat fiscal. Ați arătat că ați întocmit un astfel de contract la notariat. Faptul că nu ați întabulat pe numele d-voastră terenurile cumpărate nu înseamnă că proprietarii s-au răzgândit ci că d-voastră nu ați procedat la intabularea terenului, care era o operațiune care se putea face și la notariat.
Cine v-a împiedicat ca, pe baza contractelor de vc. să solicitați intabularea pe numele d-voastră- aveți contractele care dovedesc dreptul d-voastră care se cere întabulat. Contractul nu se poate anula decât în anumite condiții și în nici un caz pt.că d-voastră nu ați putut să-l întabulați. înscriindu-vă dreptul împotriva dreptului vânzătorului.
In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare, daca se poate si anume: de cand am cumparat terenul nu am platit nici un impozit pentru el la primarie. Ar putea constitui asta o problema, in sensul de anulare, suspendare a dreptului meu de viitor proprietar?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face intabularea... van_allen78 van_allen78 urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)