avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa

Buna ziua,
Am platit taxa pe data de 13-Martie-2013,am dat in judecat la Buzau am castigat comform link-ului ( [ link extern ] .

Va multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Lauro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:30, 1 Iulie 2015
avocat-PaulaPetean a scris:

Nu mai este in termen sa exercite calea de atac a revizuirii prevazuta de art. 21 din Legea nr. 554/2004.

Termenul pentru introducerea cererii de revizuire este de 3 luni de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, conform Codului de procedura civila, deci pana in 14.07.2015 .

~ Conținut șters la cerere ~
Prin Decizia nr.1609/2010 a Curţii Constituţionale, textul din art.21 alin.2 al Legii nr.554/2004, care se refera la termenul de declarare al revizuirii a fost declarat neconstitutional .
In lipsa reglementarii ulterioare a unui astfel de termen instantele de judecata fac aplicarea prevederilor din Codul de procedura civila, dreptul comun in materie .
Reproduc din Decizia Decizia nr.1960/21 iunie 2011 a Curtii de Apel Alba : Dreptul comun pentru cererea de revizuire reglementată de art. 21 din Legea nr. 554/2004 îl constituie art. 322 şi următoarele C.p.civ., care se aplică în mod corespunzător. În lipsa intervenţiei legiuitorului spre reglementarea termenului de revizuire pentru cazul arătat şi spre respectarea principiului securităţii raporturilor juridice, Curtea consideră că în cauză este aplicabil termenul de revizuire cel mai favorabil şi pentru motivul de revizuire cel mai asemănător reglementat de Codul de procedură civilă, astfel că se va considera că revizuirea pe motivul prevăzut de art. 21 din Legea nr.554/2004 poate fi exercitată în termenul de 3 luni prevăzut de art. 324 alin. 3 C.p.civ. ce începe să curgă de la data publicării în Buletinul Oficial al Uniunii Europene a deciziei interpretative a T.F.U.E..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire taxa de poluare danuza_dodo danuza_dodo Buna ziua, as dori sa fac o cerere de revizuire a taxei de poluare a unei sentinte din 2009. Spuneti-mi va rog frumos ce taxa de timbru tb sa platesc, am citit ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2008 BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Respectuos va rog sa ma lamuriti daca este valabila prescriptia in cazul restituirii taxei pentru poluare? TAXA A FOST PLATITA IN 2008, SE MAI POATE ... (vezi toată discuția)
3 întrebări grele de drept procesual civil. gbar gbar As dori sa va intreb daca paragrafele 50-52 ale Deciziei nr 3/2017 ICCJ https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/188064 implica - au drept consecinta ... (vezi toată discuția)