avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii

In urma decesului tatalui meu vreau sa stiu ce posibilitate exista pentru a nu se putea face succesiunea in lipsa mea.Mentionez ca locuiesc in alta localitate decat cea a decedatului si a celorlalti frati.
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 13:30, 29 Iunie 2015
Când a decedat tatal dvs?
Mergeti la notar din localitatea dv. cu o copie de pe certificatul de deces al tatalui dv. si cu actul de nastere si de identitate al dv. si dati o declaratie de acceptare a succesiunii lasata de acesta. In aceasta situatie, dezbaterea succesiunii in lipsa dv. nu va putea avea loc, indiferent cand va avea loc aceasta. Bineinteles, daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala... ;)
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
Corina Capotã, Avocat
Asta daca e in termenul de optiune succesorala. De asta am intrebat când a decedat tatal ....
Multumesc mult pentru raspuns, acum o saptamana a decedat tatal, iar astazi m-a sunat unul dintre frati sa-i dau adresa mea pe motiv ca are nevoie la primarie pentru certificat deces.Mi s-a parut dubios acest lucru,stiu ca nu-i nevoie. Nu stiu cum as putea face o copie de pe certificatul de deces al tatalui, se afla la fratele care locuieste cu mama si nu vreau sa par extrem de interesata de mostenire atata timp cat traieste mama,dar nici sa fiu data la o parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui teren arabil - mai multi mostenitori Isleman Isleman O sa incerc sa explic cat mai simplu . [b]Mostenirea[/b] : un teren de 2 HA arabil in zona rurala. [b]Proprietarul[/b] :decedat in 2008. Terenul a fost si ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor simircea simircea Am primit de la un notariat informatia ca certificatul de calitate mostenitor nu se elibereaza decat in limita perioadei de un an de la decesul persoanei ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)