In urma decesului tatalui meu vreau sa stiu ce posibilitate exista pentru a nu se putea face succesiunea in lipsa mea.Mentionez ca locuiesc in alta localitate decat cea a decedatului si a celorlalti frati.
Mergeti la notar din localitatea dv. cu o copie de pe certificatul de deces al tatalui dv. si cu actul de nastere si de identitate al dv. si dati o declaratie de acceptare a succesiunii lasata de acesta. In aceasta situatie, dezbaterea succesiunii in lipsa dv. nu va putea avea loc, indiferent cand va avea loc aceasta. Bineinteles, daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala... ;)
Multumesc mult pentru raspuns, acum o saptamana a decedat tatal, iar astazi m-a sunat unul dintre frati sa-i dau adresa mea pe motiv ca are nevoie la primarie pentru certificat deces.Mi s-a parut dubios acest lucru,stiu ca nu-i nevoie. Nu stiu cum as putea face o copie de pe certificatul de deces al tatalui, se afla la fratele care locuieste cu mama si nu vreau sa par extrem de interesata de mostenire atata timp cat traieste mama,dar nici sa fiu data la o parte.