Sunt administratorul unui SRL si am incheiat un Contract de prestari-servicii cu o societate pentru o lucrare cu o durata de cca 4 luni, dar la aceasta lucrare lucram 3 echipe diferite ca domeniu de activitate si nu putem lucra simultam, ci trebuie sa ne asteptam unii pe alti in mai multe etape. Pentru aceasta am angajat 2 persoane calificate in prima etapa cu durata determinata pe o luna, in care efectiv nu au lucrat decit 4 zile lucratoare. Le-am facut pontajul pe cele 4 zile lucratoare si restul le-am trecut ca zile nelucratoare si pentru a fi in legalitate am schimbat natura contractelor pe durata nedeterminata, insa acelasi fapt se va intimpla in continuare, cu pontaj cuprins intre 5 - 15 de zile pe luna.
Angajatii sunt de acord cu acest program, intrucit au si alte lucrari personale.
Intrebarea: este legal din punct de vedere al Codului muncii ?
Am transmis Revisalul la ITM, la angajare si la schimbarea naturii contractului, insa am facut scris la ITM-ul de care apartin si de cca 6 saptamani si nu am primit nici un raspuns referitor la problema aratata mai sus.
Astept confirmarea dvs.
Potrivit Codul Muncii, art.164 alin.(3), angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
ITM-ul local trebuia sa va raspunda in termen de maxim 45 de zile de la data inregistrarii solicitarii dvs.
Puteti reveni asupra solicitarii dvs si vedeti ce raspuns primiti sau va puteti adresa instantei de contencios administrativ ori InspectieiMuncii - for ierahic superior ITM-ului.
Contract de munca
gbranzoi
Un salariat are contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata, 8 ore/zi
si un salariu lunat brut 1600 lei. In cursul unei luni, conform pontajului ... (vezi toată discuția)