avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces impotriva Primariei in alta localitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces impotriva Primariei in alta localitate

Buna ziua,

Mama mea ar vrea sa dea in judecata Primaria din localitatea de nastere pentru a primi 12 ha de padure pe care primarul nu doreste sa le restituie familiei. Mama are calitatea de mostenitor alaturi de mama si fratele ei. Deci sunt 3 mostenitori.
Intrebarile mele ar fi:
Poate mama sa inceapa procesul in numele ei cat si in numele celorlalti mostenitori?
Daca mama are domiciliul in alt oras, poate sa actioneze Primaria din satul natal in orasul de domiciliu, sau trebuie inregistrata actiunea la Tribunalul din judetul satului?
Cel mai recent răspuns: adagalos , utilizator 16:40, 29 Iunie 2015
Nu cred ca primarul pur si simplu nu doreste sa restituie terenul pe care il cereti.Cu siguranta sunt unele aspcete juridice care trebuiesc clarificate.
Pentru a proceda la cererea de chemare in judecata trebuiesc analizate, de catre un specialist, toate actele pe care le detineti, motivele de fapt si de drept, etc.
Legile fondului funciar sunt destul de complicate de aceea va recomand sa mergeti la un avocat.
Din pacate cam este vorba de rea credinta din partea primarului. Bunica mea a purtat un proces de 15 ani pentru primele 10 ha de padure (atat se putea retroceda la vremea respectiva). S-a amanat retrocedarea pana nu s-a mai putut, pana la urma bunica a castigat. A mai durat inca o perioada destul de lunga pana primarul a eliberat punerea in posesie si aceea cu cantec.

Pentru restul de 12 ha trebuie intentata acum alta actiune pe care cu siguranta o vom castiga. Bunicii mele ii este deja prea greu sa se prezinte la tribunal pentru infatisari. I-ar fi mult mai usor mamei mele sa faca asta in orasul de domicliu. De aceea, intrebarea cea mai importanta ar fi: poate mama sa trimita Primaria satului in judecata in orasul ei de domiciliu, cand acesta nu este in judetul satului?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Offff, pamantul asta!! kadosh kadosh buna ziua. va rog, un mic ajutor ca nu stiu ce sa mai fac. sa incep cu inceputul. mama mea a depus cerere in 1992, in baza legii 18 pentru retrocedarea a 10 ha ... (vezi toată discuția)
Va rog, ajutati-ma!!! herdaionut herdaionut buna seara. va multumesc anticipat pentru orice sfat pe care mi-l veti da in 2 chestiuni. iata, pe scurt, despre ce este vorba. mama mea, in baza legii 18 a ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu contra interese persoane emiliana emiliana Sunt mostenitoare a 28,8 ha teren agricol, 5 ha padure (dupa tata) si 3.5 ha (dupa mama), la aceeasi comuna, dar in sate diferite.Mi-au fost retrocedate 10 ha ... (vezi toată discuția)