avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul somaj

Azi am primit decizia de somaj prin care mi se acorda 590 ron asta insemnand 450 ron (cei 75% din salariul minim) + 139.55 ron reprezentand 7% din media salariilor pe ultimele 12 luni.Problema mea este urmatoarea :cum se calculeaza procentele din salariu, deoarece vechimea mea in munca (inscrisa in cartea de munca) incepe din 12.09.1983,deci pana in 30.06.2009 ar fi cam 25 de ani si atunci nu ar trebui sa beneficiez de 10% din media ultimelor 12 salarii? Mentionez ca am mai beneficiat de 9 luni de somaj in 2001,daca asta implica cu ceva in calcularea indemnizatiei .Va rog ,daca ma puteti lumina in aceasta problema: e corect ,e incorect?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 15:59, 10 Iulie 2009
Buna ziua,
Este cumva prevazut de lege faptul ca eu sunt obligat ca asigurat sa iau stagiul de cotizare de la fiecare societate la care am lucrat din 2002(acea anexa 14) stampilata si semnata de patronii firmelor?Eu am adus stagiul de cotizare la somaj de la ultima firma,in momentul depunerii actelor nu mi s-a spus ca asta va dauna calculului indemnizatiei de somaj,dar ulterior cand am reclamat faptul ca am 25 de ani de vechime vizibili in inscrisurile cartii de munca (verificabili)si procentul trebuia sa fie de 10% mi s-a comunicat verbal ca trebuie sa aduc adeverinta de stagiu de cotizare stampilata de la penultima societate (societate care nu mai activeaza),desi ei au in calculator dovada platii catre ajofm fiindu-mi scoase la imprimanta stagiul de cotizare pe perioda respectiva de la firma respectiva.Apoi informandu-ma si afland de legea 76/2002 am dedus ca dupa ce voi duce aceasta adev. e posibil sa -mi solicite si de la celelalte societati la care am lucrat,societati care au sediul in Bucuresti si care de fapt si-au schimbat denumirea (s-au scindat,si-au modificat actionariatul,etc.),de unde sa mai iau eu adeverinte si stampilate .Pe langa faptul ca mi se pare o aberatie deoarece asa cum am citit dovada vechimii in munca o faci cu carnetul de munca in care sunt inscrisuri oficiale,stampilate, semnate in clar etc. ,e umilitor sa incep sa bat tara pentru niste stampile care poate mai exista sau nu,singura mea vina fiind ca am lucrat la acele firme si mi sau retinut niste bani ptr asiguraile sociale.
Fiecare AJOFM trebuie sa aiba, in calculator, stagiile de cotizare pentru fiecare salariat, in baza declaratiilor lunare depuse de angajatori.
pai le au in calculator dar imi cer adeverinte stampilate de la societati,caci altfel ar fi simplu sa ma duc la AJOFM BUC si sa cer stagiul de cotizare de la firmele respective
Se pare ca in aceasta perioada de criza si bazandu-se pe lipsa de informatii a oamenilor, AJOFM face tot ce poate pentru a bloca sau intarzia platile catre someri.
Adeverinta respectiva trebuie sa fie de la angajatorii dvs din ultimele 12 luni, atat.
Ce ati depus a continut acele 12 luni?

Alte discuții în legătură

Vechime in munca pentru somaj armina_radu armina_radu buna ziua, am inteles ca pentru o vechime in munca mai mare de 5 ani se mai acorda un 5% in plus la somaj. Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza, cer unde am ... (vezi toată discuția)
Calculare somaj Sorin87 Sorin87 Buna , am si eu niste intrebari .. Am lucrat la o firma 2 ani de zile , 1 an contract de 8 ore , 1 an contract de 4 ore ( decizia lor ...etc ) munca noastra ... (vezi toată discuția)
Somaj-reguli noi? Georgi1 Georgi1 Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ... (vezi toată discuția)