avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi de circulatie

Buna seara. va rog sa-mi spuneti daca amenzile de circulatie se prescriu ? care este cadrul legal (procedura)pt . a contesta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:40, 29 Iunie 2015
Sunt 2 aspecte distincte ,prescrierea dreptului de executare silita si contestarea amenzilor de circulatie
Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Executarea sancţiunilor contravenţionale, se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Contestarea PV rutiere se face in termen de 15 zile de la data comunicarii la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala ovidana ovidana Buna ziua. Ma poate ajuta cineva? In luna aprilie 2010 in urma unui control in trafic, ARR a sanctionat societatea mea pentru nerespectarea timpilor de ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenzile contraventionale se prescriu? POPESCU CRISTIAN COSTEL POPESCU CRISTIAN COSTEL VA ROG SA-MI SPUNETI DACA AMENZILE ADMINISTRATIVE (CIRCULATIE, PRIMARIE ) SE MAI PRESCRIU, SI DACA DA, DUPA CIT TIMP SI CUM SE PROCEDEAZA PENTRU ACEST ... (vezi toată discuția)