Pot sa Solicit, in temeiul dispoziţiilor art. 581 C.pr.civ. si art 17 alin (1) Legea 544/2004, prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi pe cale de ordonanţă preşedinţială obligarea paratei Inspectia Judiciara sa faca un act de intrerupere, prin care sa curme cursul prescriptiei raspunderii disciplinare:
art. 46 alin (14) Legea 317/2004, actiunea disciplinara poate fi exercitata in termenul de prescriptie de cel mult un an de la data la care fapta a fost cunoscuta.
Or sesiarea a carei rezolutie de clasare se contesta se refera la fapte savarsite incepand cu 11.11.2014.
Instanta din nefericire a dat termen la 7.10.2015, vadind iminenta calcarea termenului de prescriptie.
Avand in vedere atitudinea de vadita tergiversare a paratei Inspectia Judiciara, care nu s-a achitat, in mai bine de 7 luni, de o simpla obligatie administrativa, devine iminenta calcarea termenului de prescriptie, cu pagubirea drepturilor materiale si procesuale ale reclamantului si incalcarea prev. art. 6 alin (1) Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Mai mult, potrivit Art. 17 alin (1) Legea 544/2004, cererile adresate instantei se judeca de urgenta.
Sesizare csm-ij
clyde2010
Am sesizat CSM-Inspectia judiciara acum cca.4 luni. Acum 1 luna am revenit,sa mi se comunice modul de rezolvare a sesizarii si eventual stadiul rezolutiei pe ... (vezi toată discuția)