avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Decizii de impunere din anii trecuti
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Decizii de impunere din anii trecuti

Am primit in iunie 2015 o decizie de impunere privind regularizarea unor sume la CASS din anul 2012 si mi s-a pus in vedere achitarea in termen de 2 luni.
Mentionez ca eu am transmis toate declaratiile de venit in mod corect si la timp, pe baza lor mi s-au emis decizii de impunere pe care le-am platit la timp de fiecare data.
Dupa aceasta intamplare, am facut un calcul general cu privire la sumele datorate cu titlu de impozit si sanatate din 2011 pana in prezent, exact pe sumele declarate prin D200 si am constatat ca, desi la partea de impozit stau bine, la partea de sanatate mi s-a solicitat prin deciziile de impunere sa platesc o suma mai mica cu aproximativ 8000 lei fata de cea calculata de mine.
Probabil ca in viitorul apropiat ma voi astepta sa primesc decizii de impunere pentru sume regularizate si pentru anii 2013 si 2014.
Intrebarea mea este: Avand in vedere faptul ca eu am declarat in mod corect, onest si la timp veniturile si sumele rezultate din D200 si ca respectivele regularizari sunt efectul proastei evidente a celor de la finante, pot solicita plata acestor diferente esalonat, pe o perioada echivalenta cu vechimea acestor datorii?
Adica, eu nu contest sumele de plata, dar, in acelasi timp, nu cred ca suntem o tara de economisti sa-i verificam pe cei de la fisc (apropos, in urma cu cateva luni mi s-a comunicat ca aveam un excedent de aproximativ 3300 lei, pe care am ales sa-l folosesc drept compensare pentru datoriile viitoare - asta e culmea ridicolului). Nu spun ca nu vreau sa platesc, dar sa-mi ceri prin regularizari 14000 in decurs de 6 luni (asta patesc eu acum, atat am platit de la inceputul anului, doar regularizari), pentru o vina care nu-mi apartine, mi se pare aberant!
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
dan1111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:55, 2 Iulie 2015
Puteti sa incercati sa le explicati, insa daca nu vor vrea sa va dea dreptate, trebuie sa va adresati instantei de judecata. Numai instanta este in masura sa spuna ce sume sunt de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe si impozite pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA insa am cateva nelamuriri in ceea ce priveste taxele si impozitele. Din cate am inteles, ca PFA sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate-impozit pe venit intreprindere individuala DonCurent DonCurent buna ziua,am incercat sa duc la fisc declaratia 200 si nu a vrut sa o primeasca momentan spunind ca termenul e 15 mai sau eventtual 25 mai si nu o poate ... (vezi toată discuția)