avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta

Sunt nascut in 30.09.1961 si sunt pensionar gradul III de invaliditate din ianuarie 2015.Am primit, dupa pensionare, decizie judecatoreasca pentru elliberarea de adeverinta pentru gradul I de munca pentru perioada 01.06.1994-31.03.2001.Mai am adeverinta pentru gradul I de munca in perioada 07.01.1991-01.10.1992 de la alt loc de munca neluat in calcul la pensionare si mai am in cartea de munca o perioada de 1 an si 4 luni la alta unitate gradul II de munca.Aceste perioade se cumuleaza , se recalculeaza pensia si la ce varsta am dreptul la pensie pentru limita de varsta?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:26, 2 Iulie 2015
Precizati din decizie:
Cat este stagiul total de cotizare,si din ce se compune.
Perioada din decizie este pentru 6 ani si 10 luni(01.06.1994-31.03.2001) la aceasta unitate.
La alta unitate am adeverinta pentru grupa I de munca 1 an 8 luni (07.01.1991-01.10.1992)
si la alta unitate grupa II 1an si 6 luni(01.10.1992-01.06.1992).Se cumuleaza cele doua perioade de grupa I de la unitati diferite ?
Nu ati postat cele cerute de mine.
Postati toate datele si elementele de la stagiul total de cotizare care au valoare din decizie.
De ex:

Total stagiu de cotizare ..... ani........luni si ........zile din care:
1)In sistemul public din care:
In conditii normale .......ani......luni si .....de zile
In conditii deosebite......................
In conditii speciale..................
In grupa I-a .......................
In grupa II-a......................
Stagiu aferent................
Perioade asimilate.......................

Repet:
Doar cele care au valori.
Total stagiu de cotizare 33 ani 8 luni si 25zile din care:
1)In sistemul public din care:
In conditii normale 17 ani.11 luni si 14 de zile
In conditii deosebite......................
In conditii speciale..................
In grupa I-a 6 ani 10 luni + 1an 8 luni 23 zile la unitati diferite
In grupa II-a 1 an 4 luni 13 zile
Stagiu aferent perioade incapacitate de munca 4 luni 22 zile
Perioade asimilate 5 ani 6 luni 6 zile
Nu vreti sa postati datele din decizie asa cum sunt trecute:
1)Am cerut total stagiu de cotizare
2)Din ce se compune acesta
Daca adunam toate datele de la punctul 2) trebuie sa fie egal cu punctul 1)
Daca nu faceti acest lucru,nu putem continua discutia.Ne oprim aici.

O proba ca datele postate nu sunt in regula(reale).

Ati postat ca ar fi in decizie:
In grupa I-a 6 ani 10 luni + 1an 8 luni 23 zile la unitati diferite
Daca datele ar fi fost adevarate,atunci trebuia sa apara si stagiu aferent grupe/conditii de munca 4 ani.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare ContSters392093 ContSters392093 Am adeverinta de la CNE cu o perioada de 19 ani ( intre 1996 si 2015 ) in care am fost LEP ( lucrator expus profesional), timp in care am lucrat in zona I de ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu total de cotizare. hodeacorneliu hodeacorneliu Buna ziua. Prin decizie(cod N 10) se admite cererea la vârsta de 58 ani . Reducerea vârstei standard de pensionare 7 ani,6 luni. Stagiu total de cotizare ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie la limita de varsta jhon73 jhon73 Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu calcularea pensiei socrului meu dupa un stagiu complet de cotizare si cum se calculeaza cate puncte a strans ... (vezi toată discuția)