avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Pot accesa pentru Prima Casa daca am primit donatie ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Pot accesa pentru Prima Casa daca am primit donatie inainte de a ma insura?

Buna ziua,

La varsta de 18 ani, parintii mei au dovortat, impreuna au hotarat sa imi lase mie si surorii mele apartamentul de 57mp. locuibili si o casa de 30mp. locuibili.
Astazi locuim amandoi in apartamentul de 57 mp. Eu m-am insurat si as dori sa stiu daca pot accesa programul Prima Casa.
Impreuna cu sora mea am decis ca eu sa renunt la partea mea de donatie (apartament+casa) iar ea sa imi dea o suma de bani.
Completez cu faptul ca sotia mea nu are nimic pe numele ei.

Multumesc anticipat.
Adi
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:09, 2 Iulie 2015
Criteriul de eligiligibiltate se refera la faptul ca persoana care solicita creditul prin PC sa detina singur o proprietate sub 50 mp suprafata utila.

Prin urmare, in cazul in care pe actul de donatie apareti impreuna cu sora in cota de 1/2 fiecare nu este necesar sa renuntati la donatie pentru a accesa creditul prin programul PC.

(57/2 + 30/2) < 50 :dance4:
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții de obținere a unui credit prima casă Ionutbog Ionutbog Buna ziua! Ma numesc Bogdan și împreună cu soția mea dețin un imobil (casă la țară) cu suprafața de 75 mp dobândit prin contract de vânzare - ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri credit prima casa corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Vreau sa va solicit ajutorul in clarificarea urmatoarei situatii: detin un imobil in proprietate exclusiva, cu suprafata mai mica de 50 mp si am ... (vezi toată discuția)
Drept la prima casa 4 thesys thesys Buna ziua, Am o nelamurire si as vrea un raspuns daca se poate cu privire la acest program. Suntem o familie tanara cu un copil de 3 ani si vrem ... (vezi toată discuția)